Jak zrobić kopie dysku twardego

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Jak zrobić kopie dysku twardego

Postautor: tdeka » 24 lut 2005, 19:43

mam pytanko mam dysk twardy z zainstalowanym systemem operacyjnym Win XP i chcialbym stworzyc dokladnie taki sam dysk poprzez przezucenie danych lacznie z systemem operacyjnym na drugi zebym mogl wlozyc i ten drugi dysk i zeby komputer mi sie odpalal wiem ze jest to mozliwe tylko w jaki sposob zrobic kopie tego dysku z systemem operacyjnym
z gory dzieki
pozdrawiam



tdeka
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 24 lut 2005, 19:38

Postautor: Kojani » 24 lut 2005, 20:12

Warunkiem jest uruchamianie systemu na tym samym komputerze.
Jednym z lepszych programów jest AcronisEasyMigrate.
Oczywiście jest jeszcze sporo innych działających podobnie - część programów do partycjonowania również posiada tę opcje, aczkolwiek Acronis jest wyspecjalizowany w tej operacji.



Pozdrawiam

Kojani

________________________________________________________________________________
"kiedy nie ma się nic mądrego do powiedzenia, lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"
Awatar użytkownika
Kojani
Administrator
 
Posty: 1748
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00

Postautor: mQ » 24 lut 2005, 20:38

Możesz sprubować z Norton Ghost. Działa pod DOSem ale bardzo dobrze chodzi. Sam z niego korzystam i nie miałem nigdy niespodzianek.



mQ
Junior Member
 
Posty: 1381
Rejestracja: 14 lip 2004, 12:04

Postautor: Bitterman » 24 lut 2005, 21:16

Lub programem Nero BackItUp z pakietu nero



Obrazek
[size=-3]145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943[/size]
[size=-1]Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)[/size] 80 Sqr RAF 20 April 1941
[size=-1]Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)[/size]452 Sqr RAAF 15 March 1943

Eric Wynn: [yells] Wait! Don't I get a choice? Don't all the condemned get a choice?... I Choose *death*!
Jax: No, Mr. Wynn... you *do not* get a choice. You made your choice years ago, Mr. Wynn... 14.07.47 - 10.04.07:-:16.05.26 - 20.05.07
Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: wlodas » 07 kwie 2005, 8:20

ja osobiscie uzywam DriveImaga.
warunek aby partycja na nowym dysku była takiej samej wielkości jak z dysku kopiowanego bo inaczej driveimage zajmie tyle ile jest przeznaczone na kopiowany image i reszta nie będzie dostępna.



" Każda podróz zawsze zaczyna się od małego kroku"
Awatar użytkownika
wlodas
Junior Member
 
Posty: 26
Rejestracja: 26 lis 2004, 23:03

Postautor: sztosz » 07 kwie 2005, 11:54

Równie dobrze może byc Partition Magic. Wystarczy zrobic kopie partycji i bedzie działała tak jak by to na niej (tej nowej) został system zainstalowany.



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3256
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław


Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości
cron