[*] POMOCY! Restart Systemu!

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Postautor: pmal » 19 lis 2007, 17:23

System był przeinstalowywany więc niemożliwe, żeby był problem ze sterownikami pod Vistę.Załączam specyfikację sprzętu i opis błędu jaki mi wywaliło w windowsie.Prawdopodobnie jest to problem ze sprzętem tak jak już Frank pisał. W związku z tym mam pytanie: jeżeli to co załączyłem jest za słabe, żeby określić w czym tkwi problem, to czy moglibyście podać link do jakiegoś programu, który tworzy żądane informację.I jeszcze jedna rzecz: czy istnieje jakiś sposób aby ustalić (jeśli jest zepsuty sprzęt na co wszystko wskazuje) która część jest do wymiany - przed zaniesieniem komputera do serwisu?



Załączniki
Desk.zip
(10.96 KiB) Pobrany 540 razy
Awatar użytkownika
pmal
Junior Member
 
Posty: 69
Rejestracja: 05 cze 2007, 9:05
Lokalizacja: Terra Masoviensis

Postautor: Frank Holman » 19 lis 2007, 17:33

jest problem
Nieprawidłowa Załącznik. Jeżeli kliknąłeś w poprawny link, proszę poinformuj o błędzie administratora


jeśli chodzi o program analizujący
http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/EVEREST-Ultimate-Edition.shtml

najlepiej jednak moim zdaniem na początek otworzyć obudowę i poprzepisywać co się da z nalepek; jeśli natomiast komp kupiony w całości (np. notebook) podać jego dokładną nazwę choćby z faktury (w w tym jednak przypadku cała rozmowa jest bezsenu bowiem tu elementy gryźć się nie mają prawa, i zawsze należy iść do serwisu , a jak nie pomagają żądać wymiany kompa)



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: pmal » 19 lis 2007, 17:42

Nieprawidłowy załącznik?O co chodzi?A everesta mam ale nie wiem czy jest tam opcja diagnostyki a takiej chyba potrzebuje.Komputer jest składany i stacjonarny.



Awatar użytkownika
pmal
Junior Member
 
Posty: 69
Rejestracja: 05 cze 2007, 9:05
Lokalizacja: Terra Masoviensis

Postautor: Frank Holman » 19 lis 2007, 17:55

http://rtfm.bsdzine.org/#formaty

Nigdy nie oczekuj, że ktoś z nas zada sobie trud odczytania materiałów w zamkniętych, płatnych formatach, takich jak na przykład dokumenty Microsoft Worda czy Excela. Większość z nas reaguje na tego typu dokumenty tak, jak Ty na psie odchody na wycieraczce.




\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: pmal » 19 lis 2007, 17:59

W tym załączniku chodziło mi o elementy mojego komputera no i o to co wywala windows jak się restartuje.Ale dobra.Może mi ktoś napisać jak ewentualnie mam wykryć tą zepsutą część?Komputera nie będę rozkręcał bo się za bardzo na tym nie znam.Chchiałbym jakiś program testujący, który by mi wykrył co jest zwalone i wtedy to wymienie.



Awatar użytkownika
pmal
Junior Member
 
Posty: 69
Rejestracja: 05 cze 2007, 9:05
Lokalizacja: Terra Masoviensis

Postautor: Frank Holman » 19 lis 2007, 18:16

chcesz trafić do działu "coś na dobry humor" ?



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: Bitterman » 19 lis 2007, 21:32

Zobacz tą odpowiedz z takim samym błędem

Dalem sobie na jakis czas spokoj, ale teraz znow mi sie zachcialo x64:)
Tym razem znalzlem co mu dolega.
Pamieci jak pisalem wyzej memtesta przechodza bez bledu a tak BTW
sprzet: A64 3200+, DFI LAN Party UT NF4 SLI-D, GF6800 i nieszczesne pamieci o ktorych juz mowie... sa to GeIL'e 2x 512 MB dual channel o ile pamietam 2,5-3-3

Problem polega na tym, ze jak przelozylem je ze slotow 2&4 (dual channel) na 1&2 (non DC) VISTA CHODZI, ale wiadomo bez dc szalu nie ma.

No i tu jest wlasciwe pytania co zrobic... Timingi? Sa teraz na auto i kicha...

Coz, pomocy:)

Maly edit: Zmienilem pamieci miejscami (ale na dual channel) i poszedl system, ale strasznie mulil (przy azureusie nie dalo sie filmu obejrzec) wiec zainstalowalem nForce'y najnowsze... dla ciekawskich - tak wersje x64....

... i znowu zaczal sypac bluescreenami najczestszy jest z plikiem ECACHE.SYS (pamiec) i VOLMGR.SYS (Volume manager)...



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: michalczeski07 » 29 paź 2008, 10:30

witam, istnieje rowniez mozliwosc ze jakis komponent w komputerze (chyba procesor) nie ma odpowiedniego chlodzenia, np.jest za barzo zakurzony albo komputer stoi w szafce i wtedy tez bedzie sie grzal. jezeli masz taka mozliwosc rozbiez komputer i sprawdz czy jest wszystko ok. albo kiedy ci sie komputer zrtestartuje to wejdz do biosu przejdz do zakladki power i sprawdz temperature procesora.
pozdro



michalczeski07
Junior Member
 
Posty: 19
Rejestracja: 23 wrz 2008, 13:44

Postautor: Bociekpce » 18 maja 2010, 23:16

grzebaliście w biosie ?
jak zmienicie konstrukcje ramu .



Bociekpce
Junior Member
 
Posty: 3
Rejestracja: 18 maja 2010, 23:02

Postautor: Krizz » 19 maja 2010, 7:57

Bociekpce pisze:grzebaliście w biosie ?
jak zmienicie konstrukcje ramu .

Jedną z możliwości jest sklejenie dwóch kości taśmą klejącą - mamy wtedy tzw. dual-channel. Ale istotne jest, by taśma była przeźroczysta, inaczej fotony przenoszące dane między kośćmi nie będą mogły skakać.
:D



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

PoprzedniaNastępna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości