[*] POMOCY! Restart Systemu!

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

[*] POMOCY! Restart Systemu!

Postautor: Szopek » 26 sty 2003, 21:45

Mam problem z grami bo gram w jakoms gre i mi się restuje komp :-( nie wiem dllaczego prosze o najszybszą pomoc !!! z góry wielkie THX !!!!



Athlon XP 1600+ | Enemic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X 285/365 | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE|ModeCom 350 Wat GT| WIN XP SP1|
Awatar użytkownika
Szopek
Junior Member
 
Posty: 207
Rejestracja: 21 gru 2002, 22:45
Lokalizacja: Poznań

Postautor: konrad » 26 sty 2003, 21:49

właściwości systemu-> zaawansowane-> uruchamianie i odzyskiwanie (ustawienia) odznacz w czasie awarii automatycznie uruchom ponownie. zapisz komunikat z bsod-a i zajrzyj tu. zobacz też jakie są wpisy w podglądzie zdarzeń. pozdrawiam



Przeczytaj
-------------
Zostań e-Polakiem!
-------------
http://www.hattrick.org - najlepszy manager piłkarski w sieci. Teraz również po polsku
konrad
Administrator
 
Posty: 1579
Rejestracja: 02 wrz 2002, 13:00
Lokalizacja: e-Polska

Już nie restuje sie !!

Postautor: Szopek » 26 sty 2003, 23:26

ok działa mi nie restuje mi sie komp !!
ale jeszcze jedno nadal mi sie wieszza !! nie wiem dlaczego!! z góry wielkie THX !



Athlon XP 1600+ | Enemic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X 285/365 | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE|ModeCom 350 Wat GT| WIN XP SP1|
Awatar użytkownika
Szopek
Junior Member
 
Posty: 207
Rejestracja: 21 gru 2002, 22:45
Lokalizacja: Poznań

Postautor: privaten » 29 sty 2003, 21:25

Podany sposób tylko częściowo, aczkolwiek skutecznie wyleczył twojego kompa z resetowania.
Prawdziwy problem wyleczysz wgrywając w poprawny sposób wszystkie potrzebne sterowniki i uaktualnienia systemu (powinieneś to robić cały czas najlepiej ustawiając co się da na automat). Jeśli to nic nie da to pozostanie format.
Wszystko to oczywiście zakładając, że nie masz problemów sprzętowych, ale to już sprawa dla serwisu.



prosta droga do celu
privaten
Junior Member
 
Posty: 20
Rejestracja: 28 sty 2003, 21:38
Lokalizacja: Białystok

Postautor: Sobol » 05 lut 2003, 11:54

Bardzo mozliwe, ze masz padniety ram. Masz markowy, czy "no name"?



Athlon XP 1600+ | Soltek SL 75-KAV | 512 MB RAM | Radeon 8500 | WD Caviar 80GB 8MB Cache | Segate U6 40GB | DVD LG 48/16 | CD-RW LiteON 48/24/48 | SB Live! 5.1 | HP DJ 930c | Windows XP Pro SP1, Windows 2003 Server Standard & Linux Red Hat 9
Sobol
Junior Member
 
Posty: 193
Rejestracja: 26 sie 2002, 23:01
Lokalizacja: Katowice

Postautor: Szopek » 05 lut 2003, 15:38

Ram mam markowy 256 kigstona... prosze o dalsza pomoc ... z góry wielke Thx



Athlon XP 1600+ | Enemic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X 285/365 | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE|ModeCom 350 Wat GT| WIN XP SP1|
Awatar użytkownika
Szopek
Junior Member
 
Posty: 207
Rejestracja: 21 gru 2002, 22:45
Lokalizacja: Poznań

Postautor: ArtG » 06 lut 2003, 23:41

Witam.

:) U mnie było to samo sypał się w grach i nie tylko po 1 min. czasami po kilku godz. Wymieniłem pamięć i chodzi jak złoto (też była markowa).



ArtG
Junior Member
 
Posty: 14
Rejestracja: 21 sty 2003, 22:18
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: esin_ » 09 lut 2003, 13:28

A ja posiadam dwie kości DDR333Mhz róznych producentów po 256MB.
Jak mam ustawione w biosie na 333Mhz to też mam niekontrolowane zwisy czasmi po godzinie a czasami po 5 godzinach... :x
Jak ustawiłem na 266Mhz ....działa jak złotko żadnych zwisów... :P
Lub jak jest wyjęta jedna kość obojętnie jaka też działa bez zwisów... :D
Hmmm i w czym tkwi tu problem...???
Kupić jedną 512MB....??? (wydatek)
Czy pracować na 512Mb ale na 266Mhz...???
Czy wyjąć jedną kość i pracować na 256Mb ale na 333Mhz...???



__________________
----------------------------------------
Kto wie ten mówi
a ten kto nie wie
ten niech pyta...
Awatar użytkownika
esin_
Junior Member
 
Posty: 18
Rejestracja: 09 lut 2003, 11:00
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Szopek » 09 lut 2003, 14:59

8)
Cześć !
Jeśli nie pamiętacie to wam przypomnie,wiecie ja mam nadal problem z grafiką 2d ! i mam do was pytanko istnieje taka możliwość że mam coś w biosie pogrzebane ?? prosze o najszybszą pomoc
z góry wielkie Thx

Pozdrawiam



Athlon XP 1600+ | Enemic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X 285/365 | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE|ModeCom 350 Wat GT| WIN XP SP1|
Awatar użytkownika
Szopek
Junior Member
 
Posty: 207
Rejestracja: 21 gru 2002, 22:45
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Szopek » 15 mar 2003, 23:03

8)
Cześć
Jeśli chodzi o napiecie to mam takie :
Core : 1,83
+33v 350 v
+5 495v
12v 1266v

pozdrawiam



Athlon XP 1600+ | Enemic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X 285/365 | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE|ModeCom 350 Wat GT| WIN XP SP1|
Awatar użytkownika
Szopek
Junior Member
 
Posty: 207
Rejestracja: 21 gru 2002, 22:45
Lokalizacja: Poznań

Następna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
cron