SP2pl - już dostępny.

Problemy ze sterownikami oraz zagadnienia związane z dodatkami i aktualizacjami.

SP2pl - już dostępny.

Postautor: netvalker » 13 wrz 2004, 21:35

Na dniach ukaże się dodatek SP2 dla systemu Windows Xp, zapraszamy do komentowania przebiegu instalacji tego specyficznego dodatku, opisywania problemów jakie przysporzył, opisu programów które przestały reagować, działać, itp.

Portal http://www.win-os.pl: Aktualizacje: SP2 - dla specjalistów już dostępny.



Awatar użytkownika
netvalker
Administrator
 
Posty: 2445
Rejestracja: 27 sie 2002, 11:00
Lokalizacja: Somewhere Over The Rainbow

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: uhorek » 13 wrz 2004, 21:54

Akurat miałem się zabrać za reinstal windowsa - ktoś wie jak zintegrować tego SP z instalką?



uhorek
Junior Member
 
Posty: 32
Rejestracja: 08 kwie 2004, 11:03

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: mummle » 13 wrz 2004, 21:55

uhorek pisze:Akurat miałem się zabrać za reinstal windowsa - ktoś wie jak zintegrować tego SP z instalką?

Może tak jak SP1?



We wszechświecie więcej jest głupoty niż wody. I ma dłuższy okres trwałości.
Obrazek
Awatar użytkownika
mummle
Administrator
 
Posty: 2469
Rejestracja: 26 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: e-Polska

Postautor: uhorek » 13 wrz 2004, 21:59

Przepraszam, zbyt pochopnie napisałem tego posta:
http://xp.net.pl/art/windowsxp_sp1a_cd.html

P.S. Jak ściągne tego SP2 to dzisiaj integruje z instalką i instaluje, dam znać jak poszło :]



uhorek
Junior Member
 
Posty: 32
Rejestracja: 08 kwie 2004, 11:03

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: pionaj » 13 wrz 2004, 22:15

uchorek
może jeszcze przenieść ci ten temat do tamtego portalu :evil:



GA M55S-S3,Athlon64 3500(AM2)@2.5GHz/GF 7300GT Galaxy/ZALMAN 256MB, WDC 250GB 16MB SATAII,2x512 DDR2/667mHz Kingston,Chieftec450, LG GSA-H10N. LCD BenQ FP91G+ i Asus A6RP AP0083+WD2000KS

Obrazek
Awatar użytkownika
pionaj
 
Posty: 2679
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: Jana Kantego

Postautor: Frank Holman » 13 wrz 2004, 22:21

ja tam tyle moge na razie powiedzieć, że poznałem odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie

bez problemu instaluje się na wcześniejszych beta-testowych wersjach
[mowa oczywiście o edycji oryginalnej, a nie przygotowywanej przez polskich "fachowców"]
z tym, że nie dała cholera szansy wyłaczenia możliwości późniejszej deinstalacji -
- w beta była ta opcja niedostępna - teraz instalator nie zapytał się wcale o to i pliki musiałem kasować ręcznie

--------
mowa oczywiście o drugim systemie
na głównym jakoś nie mam odwagi instalki zrobić
a na poważne testy tego drugiego nie mam jakoś czasu, gdyż ciągle jakieś filmiory ostatnio ściągam [udało mi się dopaść kilka cennych serwerków - niestety jak to zwykle bywa z danymi wpisami user+hasełko może się zalogować na raz tylko jedna osoba na świecie, więc nawet nie ma sensu się tym za bardzo chwalić]



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: tytan22 » 13 wrz 2004, 22:28

Witam
Masz rację nie chwal się bo nie ma czym :)



CO MASZ ZROBIĆ DZISIAJ ZRÓB PO JUTRZE ;)
tytan22
Junior Member
 
Posty: 21
Rejestracja: 17 lip 2004, 12:31
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Misiek » 13 wrz 2004, 22:44

Właśnie instaluje SP2 PL i wkrótce opisze wszystkie problemy jakie sie pojawiły

Maszyna testowa

Laptop Toshiba A45-S151
Procesor Pentium 2,4 GHz
0,5 GB RAM

Windows XP Home edition z zainstalowanym SP1

Właśnie kończy sie instalacja

[Edit 1]

Hmm wszystko przebiegło bezproblemowo czyżby poprawili coś w Polskiej wersji SP2??

Panda Antywirus dziala bez problemu zapora mimo wlaczenia nie blokuje portu 21 czego obawiano sie przy uzywaniu np. CuteFTP XP hmm

Jak narazie karta sieciowa Atheros 5001X+ nie wykazuje żadnych problemów - testowania ciąg dalszy

[Edit 2]

Emule chodzi bez większych problemów odpowiedni programik do zmiany limitu polączeń umieściłem już w tym poście

Spybot oraz mIrc dzialają normalnie :D

Nero Burniong Rom zmuszony do pobrania nakładki, a właściwie nowszej wersji 6.3.1.20

AVI MPEG MP3 nie zauwazylem wiekszych problemów

Reasumując, nie zauważyłem większych problemów w działaniu jakiejkolwiek aplikacji czyżby SP2 PLK był bardziej dopracowany ??

Widać znaczną poprawe w bezpieczeństwie i w prędkości działania

[Edit 3] Quake i Medal of Honor nie wykazuja żadnych problemów :D

[Edit 4] Daemon Tools musi zostać zaktualizowane do wersji 3.47
Brak jakichkolwiek problemów ze Steam i Counter Strike :D

CZEKAMY na wasze opinie !!

Ja osobiście polecam instalacje tego dodatku !!



Załączniki
xp-antispy_polish.zip
(217.18 KiB) Pobrany 1161 razy
evid4226patch211a-en.zip
(30.85 KiB) Pobrany 2369 razy
Misiek
 

Postautor: uhorek » 13 wrz 2004, 23:41

Mój SP2 okazał się uszkodzony, ściągam drugi raz (tym razem bez użycia FlashGeta).



uhorek
Junior Member
 
Posty: 32
Rejestracja: 08 kwie 2004, 11:03

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: tytan22 » 14 wrz 2004, 0:00

Niestety mi się nie udało zainstalować SP2 Pl jakiś błąd wyskakuje . Teraz spróbuje z korzystać z rady kolegi i ściagne normalnie ...?



CO MASZ ZROBIĆ DZISIAJ ZRÓB PO JUTRZE ;)
tytan22
Junior Member
 
Posty: 21
Rejestracja: 17 lip 2004, 12:31
Lokalizacja: Kraków

Następna

Wróć do Sterowniki, aktualizacje i dodatki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
cron