Prosze o pomoc z instalacja Drukarki HP 690C pod WinXP

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Prosze o pomoc z instalacja Drukarki HP 690C pod WinXP

Postautor: Sulim » 14 lut 2003, 7:38

No wlasnie za cholere nie idzie wydrukowac ...XP ja widzi jak mu dam drukuj to pobiera na chwile papier i staje.Sprawdzalem inna drukarke HP i bylo to samo a wiec kable i drukarka sa w porzadku.W biosie zrobilem nawet load optimal i tez nic. Probowalem odinstalowac i zainstalowac na nowo LPT 1 i tez nic- pod innymi portami tez nie dziala. Mam plyte oparta na chipsecie VIA.Moze zainstalowanie nowych driverow 4via cos pomoze ?
Dzieki za pomoc
Slawek



Sulim
Junior Member
 
Posty: 6
Rejestracja: 14 lut 2003, 6:52

HP na XP

Postautor: Klopsik » 14 lut 2003, 21:57

HP i winXP widowsXP ma wszystkie stery od HP wiec niczego nie musisz instalowac, sprawdz w control panel czy masz odpowiednio ustawiona drukarke. Nie powinienes miec z tym zadnych klopotow ! 8)



Awatar użytkownika
Klopsik
Junior Member
 
Posty: 94
Rejestracja: 19 paź 2002, 2:51

Postautor: Sulim » 16 lut 2003, 17:43

To dopiero tajemnica - ))) jestem wlasnie u kolezanki, ktora ma tez winXP i HP tyle ,ze 610 C a ja 690C i co sie okazalo ani moja drukarka ani jej nie drukuja.Pokazuje mi to samo co na moim komputerze.Pobiera do jakiegos momentu kartke i staje w pewnym momencie i pojawia sie komunikat, ze lipa.Co wy na to ?

Pozdrawiam Slawek

P.S. Kolezanka ma XP ode mnie moze potrzeba jakiego packa ?



Sulim
Junior Member
 
Posty: 6
Rejestracja: 14 lut 2003, 6:52

Postautor: kornik » 17 lut 2003, 19:38

a może zacząć tak na wszelki wypadek od nowych sterów np z http://hp.pl



kornik
 
Posty: 895
Rejestracja: 28 sty 2003, 14:00
Lokalizacja: Katowice

No tak - ((((

Postautor: Sulim » 18 lut 2003, 7:56

Sterow do HP na XP nie ma sa w systemie.Ale nie wazne, sprawa sie rozwiazala...wlasciwie to smieje sie z siebie do tej pory ...w drukarce sa dwa miejsca na cartridge am oja miala zajety tylko jeden.Sa teraz dwa i jest ok.Dzieki za wszystkie posty.
Slawek



Sulim
Junior Member
 
Posty: 6
Rejestracja: 14 lut 2003, 6:52

Postautor: kornik » 18 lut 2003, 22:35

Są bracie, są dokładnie na wspomnianej stronie tylko trzeba poszukać. Sam uaktualniałem niedawno swoją HP840 i zyskałem na tym parę bajerów. Ale dobrze, że twój problem się rozwiązał. Pozdrawiam



kornik
 
Posty: 895
Rejestracja: 28 sty 2003, 14:00
Lokalizacja: Katowice

Postautor: kornik » 18 lut 2003, 23:07

Jako dodatek powiem, że wśród wspomnianych bajerów jest między innymi powiadamianie o źle włożonym kartridżu lub jego braku. :lol: Ponadto przydatna rzecz dla tych, którzy mają drukarkę poza zasięgiem rąk - włączenie drukarki następuje automatycznie tak jak w win98 po naciśnięciu przycisku drukuj. Pozdrawiam



kornik
 
Posty: 895
Rejestracja: 28 sty 2003, 14:00
Lokalizacja: Katowice

Znowu ten komunikat

Postautor: Sulim » 19 lut 2003, 8:54

Kornik ratuj - )))) znowu to samo...drukowala i nagle stop znow ma problem...probowalem uzyc kartridzow kolezanki ( sa puste ) i nie dzialalo, mieszalem je z moimi i tez nic a na Jej drukarce jej cartridge dzialaja choc sa puste tzn. jest proces drukowania.O co chodzi ?
Skoro na obcych cartridgach nie dziala choc te pojemniki sa ok u kolezanki na HP 610C a u mnie lipa (690c) a poza tym dzialala juz !!!! co sie moglo stac sprawdzalem wszystko.Help me obiwan kenobi.
Slawek



Sulim
Junior Member
 
Posty: 6
Rejestracja: 14 lut 2003, 6:52

Postautor: kornik » 19 lut 2003, 17:29

Czekaj bo nie nadążam. Po 1. drukowała i przestała czy tylko pobrała papier? Po 2. czy kartridże do 610 i 690 są takie same? Po 3. Jeśli tak to może masz problem ze stykami. Spróbuj przeczyścić zaśniedziałe styki (na kartridżu). Niestety czasem zdażają się problemy ze starymi kartridżami i trzeba je wielokrotnie montować zanim załapią. Powodzenia.



kornik
 
Posty: 895
Rejestracja: 28 sty 2003, 14:00
Lokalizacja: Katowice

Postautor: pionaj » 19 lut 2003, 18:32

Sulim ---- podzielę sie z tobą moimi doświadczeniami
1. ja to już przerabiałem (miałem 695c) i drukarka działała
nabilem kolezance tusze kartr. do 610 i poniewaz pasowały do mojego wózka włożyłem aby sprawdzić- a tu kicha , wyskakiwały jakies błędy i drukarka nie ruszyła
po założeniu oryginalnych było ok.
2 miałem kiedys cos takiego że po uruchomieniu DRUKUJ pociagało papier
ale wydrukowało pare linijek i stop-
nie pamietam juz ale w jakiejs opcji drukarki byly jakieś czasy ustawione domyslnie na 15 i 45 sek dawałem te 15 tez na 45 i wtedy drukowało
do końca
3 pod XP na poczatku moja 695 nie chciala drukowac od razu ( co chwile wywalało bląd iż zostały załadowane nowe kartr. i trzeba dokonać wyrównania - wiec wyrownywałem. a tu w kółko to samo
pomogło wywalenie z systemu pliku hp..cos tam(nie pamietam jak sie nazywał) zwiazanego z narzędziami drukarki i wtedy skończyły sie problemy



GA M55S-S3,Athlon64 3500(AM2)@2.5GHz/GF 7300GT Galaxy/ZALMAN 256MB, WDC 250GB 16MB SATAII,2x512 DDR2/667mHz Kingston,Chieftec450, LG GSA-H10N. LCD BenQ FP91G+ i Asus A6RP AP0083+WD2000KS

Obrazek
Awatar użytkownika
pionaj
 
Posty: 2647
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: Jana Kantego

Następna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
cron