odzyskiwanie konta użytkownika...

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

odzyskiwanie konta użytkownika...

Postautor: piotrino1 » 04 paź 2007, 6:24

Miałem dwa konta użytkownika, i jedno konto uzytkownika mi zniknęło(nie ma tego konta na ekranie powitalnym(nie usuwałem go!!)), sprawdzałem to też przez komende control userpasswords2, i też go nie ma...Więc próbowałem na nowo takie same konto dodać, ale pojawił się komunikat ze taki uzytkownik już istnieje, ale po prostu nie ma go na ekranie jak sie loguje...Czy jest jakiś sposób na odzyskanie (niewidocznego konta), tego konta....pozdrawiam



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: mimimi » 04 paź 2007, 9:56

sprawdź to może coś pomoże: http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/ukrywanie.htm

Nie próbowałbym zakładać drugiego konta o tej samej nazwie. Każde konto nawet to o tej samej nazwie ma unikalny ID. I nawet jak je założysz to będzie to nowe świeże konto nie mające nic wspólnego (oprócz nazwy) z pierwszym.



---------------------------------------------------------------------
FSC Celsius H240 2GB RAM CoreDuo 1.83GHz ATI Fire GL 5200 512MB RAM, HDD SSD 256GB Samsung
Win7 Ultimate
Awatar użytkownika
mimimi
Junior Member
 
Posty: 221
Rejestracja: 16 sty 2007, 9:36
Lokalizacja: Durham

Postautor: Frank Holman » 04 paź 2007, 14:18

sprawdź w zarządzaniu komputerem czy konto nie jest zablokowane lub wyłączone



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: piotrino1 » 04 paź 2007, 17:45

Frank Holman pisze:sprawdź w zarządzaniu komputerem czy konto nie jest zablokowane lub wyłączone



W moim systemie nie mam tych opcji z zarządzaniu komputerem. Więc nie sprawdzę, ale watpię czy jest wyłączone:)

Co do rady mimmi, to kombinowałem w rejestrze, ale nie pomogło:(



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: Frank Holman » 04 paź 2007, 19:04

zawsze możesz zalogować się do danego konta bez ekranu powitalnego, aby to zrobić gdy ten ekran się pojawi naduś 2x ctrl+alt+del - potem wpisz nazwę usera i hasło
za pomocą TweakUI włączysz wyświetlanie konta na ekranie powitalnym



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

odp

Postautor: piotrino1 » 05 paź 2007, 5:57

Witam ściągłem Tweak UI, jest komunikat ze powinien startowac z panelu sterowania, i czy zainstalować, więc próbuje instalować, ale nie sie nie zainstalowało! Nie wiem czy cos zle robie czy co....Przez ctr-alt-del na ekranie powitalnym, klikam dwa razy, żadnego efektu....Czuje ze bede musiał zrobić przywracanie systemu, ale chciałbym tego uniknąc!, albo inną nazwę użytkownika podam, tylko tak czy inaczek chciałbym wiedzieć jak można odzyskac te konto...Pozdrawiam



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: Krizz » 05 paź 2007, 7:22

Zobacz czy katalog domowy tego konta w ogóle istnieje (w c:\documents and settings). Może ktoś ci złośliwie usunął to konto.
Przez ctr-alt-del na ekranie powitalnym, klikam dwa razy, żadnego efektu

Bardzo to dziwne. Ta kombinacja działa zawsze, i na home i na pro. Jesteś pewien że byłeś w tym czasie wylogowany, a nie zablokowany (przy zablokowanym komputerze nie będzie działać)?



Mobo: Asus M4A87TD EVO CPU: AMD Athlon II x4 635 RAM: Kingston 2x2GB DDR3-1333 Dual Channel SSD: Samsung 830 128GB SATAIII HDD: Seagate ST3250620AS 250GB SATAII DVD-RW: Benq DW1640 Graphic Card: Gigabyte Radeon HD 5770 1GB Soundcard: M-Audio Delta Audiophile 2496 PCI
Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 3013
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Postautor: piotrino1 » 05 paź 2007, 17:21

Krizz pisze:Bardzo to dziwne. Ta kombinacja działa zawsze, i na home i na pro. Jesteś pewien że byłeś w tym czasie wylogowany, a nie zablokowany (przy zablokowanym komputerze nie będzie działać)?


Przepraszam za wprowadzenie w błąd, kombinacja klawiszy działa u mnie ctr-alt-del, po tym mogę wpisać tego uzytkownika którego wizualnie nie widac na ekranie powitalnym (tylko na ekranie nie ma tego konta(po wprowadzeniu kombinacji klawiszowej dopiero jest). Czy jest możliwe żeby te konto uzytkownika pojawiło s ie od razu na ekranie powitalnym, a nie przez kombinacje? Pozdrawiam



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: Krizz » 05 paź 2007, 18:35

Wejdź do klucza rejestru:
Kod: Zaznacz cały
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList

Sprawdz, czy znajduje się tam nazwa owego nieszczęsnego użytkownika, i jeśli tak, to czy wartość nie wynosi 0. Jeżeli tak, po prostu usuń ten wpis. Jeżeli nie ma go na liście, utwórz wartość DWORD o takiej nazwie jak nazwa użytkownika, i nadaj jej wartość 1.



Mobo: Asus M4A87TD EVO CPU: AMD Athlon II x4 635 RAM: Kingston 2x2GB DDR3-1333 Dual Channel SSD: Samsung 830 128GB SATAIII HDD: Seagate ST3250620AS 250GB SATAII DVD-RW: Benq DW1640 Graphic Card: Gigabyte Radeon HD 5770 1GB Soundcard: M-Audio Delta Audiophile 2496 PCI
Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 3013
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Postautor: Frank Holman » 05 paź 2007, 23:02

jeśli TweakUI chce cię ładować do panelu sterowania znaczy że jest to archiwalna wersja 1.3 nie 2.1



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Następna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 1 gość