Mało miejsca na dysku

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Mało miejsca na dysku

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:17

Witam
Wiem ze był juz kiedys taki problem ale nie moge niic takiego znalezc.
Wiec mam taki oto problem:
Dysk podzielony mam na 3 partycję
C: - Systemowy
D: - Do muzyki
E: - Do gier i plikow

I teraz od paru dni ciagle wyskakuje mi komuunikat ze malo miejsca na dysku C:
Zwolniłem okolo 1,5gb i teraz znika ciagle i mam znowu tylko 100mb
nie wiem naprawde
wszystko poczyscilem
moze to przyczyna komunikatorow lub programow do sciagania ?
jakby cos to odarzu mowie ze uzywam Tlena,a do sciagania DC++,Imesh`a i Bearshare`a
Prosze pomozcie mi ;)



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:43

ale o co Ci chodzi ? jak wyłączyć ten dymek ?
czy o co ?
bo chyba nie zamierzasz przekonywać nas, że wyskakuje on, mimo że miejsce na dysku jest
ja jednak uważam, że przyczyną komunikatu jest mała ilośc miejsca na dysku



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:47

Chodzi mi oto jak wyczyscic troche dysk
Bo juz sam nie wiem
Ten dymek niech wyskakuje tylko chce miec troche wiecej miejsca



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:52

ps. mogę Ci jednynie zapodać kilka lokalizacji, które możesz w całości opróżnić, włącznie z plikami ukrytymi i systemowymi (polecam do tego np. Total Commandera)
Kod: Zaznacz cały
%USERPROFILE%\Local Settings\Temp [na każdym koncie]
%USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files [na każdym koncie]
%WINDIR%\Temp
%WINDIR%\SoftwareDistribution\Download

+ w %WINDIR%\ wszystkie ukryte systemowe foldery zamirające w nazwie $.... i numer zainstalowanej poprawki systemu [backupy na wypadek odinstalowywania poprawek, a kto je usuwa]

+ możesz wyłączyć hibernację
+ możesz ustawić max wielkość pliku wymiany



pytanie jeszcze, czy czasem nie używasz antywirusa Kaspersky ?



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:53

nie nie mam zadnego antywirusa



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:54

to akurat nie ma się czym chwalić ... :grin:

no to może przyczyną są wirusy i/lub trojany ?



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8596
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: Bitterman » 31 paź 2005, 15:18

zi0m3k pisze:nie nie mam zadnego antywirusa


To nie jest powód do dumy , wywal jeszcze wszystkie punkty przywracania możesz to zrobić poprzez opcję oczyszczanie dysku



Obrazek
[size=-3]145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943[/size]
[size=-1]Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)[/size] 80 Sqr RAF 20 April 1941
[size=-1]Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)[/size]452 Sqr RAAF 15 March 1943

Eric Wynn: [yells] Wait! Don't I get a choice? Don't all the condemned get a choice?... I Choose *death*!
Jax: No, Mr. Wynn... you *do not* get a choice. You made your choice years ago, Mr. Wynn... 14.07.47 - 10.04.07:-:16.05.26 - 20.05.07
Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: aymar » 31 paź 2005, 21:20

zi0m3k pisze:nie nie mam zadnego antywirusa


jakis czas temu tez tak mialem na kompie w pracy bo informatycy nie mogli wgrac z przyczyn finansowych antyvirusa. Wiec troche sie porzadzilem i wgralem darmowego i jakies tam antyspamy itp. no i sie udalo. Stawiam ze bez antyvira tam jest tzw. chlew i to cala przyczyna. Tak czy siak to i tak musisz miec antyvirusa.



PŁYTA GŁOWNA ASROCK K8UBgrade-NF3, PROCESOR AMD SEMPRON 2800 64BIT, PAMIĘĆ RAM 512 TWINMOS 400MHZ, DYSK TWARDY 80GB SEAGATE BARRACUDA, KARTA GRAFICZNA RADEON 9550 128MB SAPPHIRE, KARTA MUZYCZNA REALTEK AUDIO 97(NA PŁYCIE), DVDRW LG LIGHTSCRIBE + NOTEBOOK ASUS A6B00U
aymar
Junior Member
 
Posty: 730
Rejestracja: 15 mar 2005, 21:45

Postautor: zx » 01 lis 2005, 8:51

[OT] aymar - nie koniecznie. Jeśli użytkownik zna się na rzeczy wystarczy dobrze skonfigurowany firewall. Kiedyś już o tym było nawet...



Awatar użytkownika
zx
 
Posty: 1671
Rejestracja: 21 mar 2003, 14:00

Postautor: zi0m3k » 01 lis 2005, 10:19

No dobra to wiec tak.
Zainstalowałem sobie Nortona no i sprawdzam dysk C:
patrze a tam duzo plikow zaczyna sie na 10mb,5mb
i jest taka sciezka
C:\Documents and Settings\ktos\Complete
No i nie moge tego folderu znalezc :|
Dalem zeby pokazywalo ukryte foldery
Wy wyszukiwaniu tez nie
POmozcie ! Prosze



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Następna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości