Mało miejsca na dysku

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Mało miejsca na dysku

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:17

Witam
Wiem ze był juz kiedys taki problem ale nie moge niic takiego znalezc.
Wiec mam taki oto problem:
Dysk podzielony mam na 3 partycję
C: - Systemowy
D: - Do muzyki
E: - Do gier i plikow

I teraz od paru dni ciagle wyskakuje mi komuunikat ze malo miejsca na dysku C:
Zwolniłem okolo 1,5gb i teraz znika ciagle i mam znowu tylko 100mb
nie wiem naprawde
wszystko poczyscilem
moze to przyczyna komunikatorow lub programow do sciagania ?
jakby cos to odarzu mowie ze uzywam Tlena,a do sciagania DC++,Imesh`a i Bearshare`a
Prosze pomozcie mi ;)



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:43

ale o co Ci chodzi ? jak wyłączyć ten dymek ?
czy o co ?
bo chyba nie zamierzasz przekonywać nas, że wyskakuje on, mimo że miejsce na dysku jest
ja jednak uważam, że przyczyną komunikatu jest mała ilośc miejsca na dysku



Obrazek
HP ProoBook 4525s Hewlett-Packard 142D, AMD RS880 + Hudson-1, AMD Turion II P560, ATI Mobility RADEON HD 5470, 3GB RAM Samsung/Alpida, 320GB Hitachi SataHD, hp DVD RW, MS Win7 64bit Pro
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8594
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:47

Chodzi mi oto jak wyczyscic troche dysk
Bo juz sam nie wiem
Ten dymek niech wyskakuje tylko chce miec troche wiecej miejsca



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:52

ps. mogę Ci jednynie zapodać kilka lokalizacji, które możesz w całości opróżnić, włącznie z plikami ukrytymi i systemowymi (polecam do tego np. Total Commandera)
Kod: Zaznacz cały
%USERPROFILE%\Local Settings\Temp [na każdym koncie]
%USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files [na każdym koncie]
%WINDIR%\Temp
%WINDIR%\SoftwareDistribution\Download

+ w %WINDIR%\ wszystkie ukryte systemowe foldery zamirające w nazwie $.... i numer zainstalowanej poprawki systemu [backupy na wypadek odinstalowywania poprawek, a kto je usuwa]

+ możesz wyłączyć hibernację
+ możesz ustawić max wielkość pliku wymiany



pytanie jeszcze, czy czasem nie używasz antywirusa Kaspersky ?



Obrazek
HP ProoBook 4525s Hewlett-Packard 142D, AMD RS880 + Hudson-1, AMD Turion II P560, ATI Mobility RADEON HD 5470, 3GB RAM Samsung/Alpida, 320GB Hitachi SataHD, hp DVD RW, MS Win7 64bit Pro
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8594
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: zi0m3k » 31 paź 2005, 9:53

nie nie mam zadnego antywirusa



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Postautor: Frank Holman » 31 paź 2005, 9:54

to akurat nie ma się czym chwalić ... :grin:

no to może przyczyną są wirusy i/lub trojany ?



Obrazek
HP ProoBook 4525s Hewlett-Packard 142D, AMD RS880 + Hudson-1, AMD Turion II P560, ATI Mobility RADEON HD 5470, 3GB RAM Samsung/Alpida, 320GB Hitachi SataHD, hp DVD RW, MS Win7 64bit Pro
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8594
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Bitterman » 31 paź 2005, 15:18

zi0m3k pisze:nie nie mam zadnego antywirusa


To nie jest powód do dumy , wywal jeszcze wszystkie punkty przywracania możesz to zrobić poprzez opcję oczyszczanie dysku



Obrazek
[size=-3]145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943[/size]
[size=-1]Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)[/size] 80 Sqr RAF 20 April 1941
[size=-1]Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)[/size]452 Sqr RAAF 15 March 1943

Eric Wynn: [yells] Wait! Don't I get a choice? Don't all the condemned get a choice?... I Choose *death*!
Jax: No, Mr. Wynn... you *do not* get a choice. You made your choice years ago, Mr. Wynn... 14.07.47 - 10.04.07:-:16.05.26 - 20.05.07
Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: aymar » 31 paź 2005, 21:20

zi0m3k pisze:nie nie mam zadnego antywirusa


jakis czas temu tez tak mialem na kompie w pracy bo informatycy nie mogli wgrac z przyczyn finansowych antyvirusa. Wiec troche sie porzadzilem i wgralem darmowego i jakies tam antyspamy itp. no i sie udalo. Stawiam ze bez antyvira tam jest tzw. chlew i to cala przyczyna. Tak czy siak to i tak musisz miec antyvirusa.



PŁYTA GŁOWNA ASROCK K8UBgrade-NF3, PROCESOR AMD SEMPRON 2800 64BIT, PAMIĘĆ RAM 512 TWINMOS 400MHZ, DYSK TWARDY 80GB SEAGATE BARRACUDA, KARTA GRAFICZNA RADEON 9550 128MB SAPPHIRE, KARTA MUZYCZNA REALTEK AUDIO 97(NA PŁYCIE), DVDRW LG LIGHTSCRIBE + NOTEBOOK ASUS A6B00U
aymar
Junior Member
 
Posty: 730
Rejestracja: 15 mar 2005, 21:45

Postautor: zx » 01 lis 2005, 8:51

[OT] aymar - nie koniecznie. Jeśli użytkownik zna się na rzeczy wystarczy dobrze skonfigurowany firewall. Kiedyś już o tym było nawet...



Awatar użytkownika
zx
 
Posty: 1671
Rejestracja: 21 mar 2003, 14:00

Postautor: zi0m3k » 01 lis 2005, 10:19

No dobra to wiec tak.
Zainstalowałem sobie Nortona no i sprawdzam dysk C:
patrze a tam duzo plikow zaczyna sie na 10mb,5mb
i jest taka sciezka
C:\Documents and Settings\ktos\Complete
No i nie moge tego folderu znalezc :|
Dalem zeby pokazywalo ukryte foldery
Wy wyszukiwaniu tez nie
POmozcie ! Prosze



zi0m3k
Junior Member
 
Posty: 10
Rejestracja: 30 paź 2005, 16:21

Następna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
cron