Explorer sie restartuje

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Explorer sie restartuje

Postautor: Refik » 07 lut 2009, 22:53

Witam,
Mam problem z internet explorer poniewaz on mi sie restartuje co 10 s wylacza i wlacza ponizej log z HJT



Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 22:50:32, on 2009-02-07
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\cFosSpeed\spd.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe
E:\Programy\Opera prze\opera.exe
C:\WINDOWS\explorer.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.pl/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O3 - Toolbar: EPSON Web-To-Page - {EE5D279F-081B-4404-994D-C6B60AAEBA6D} - C:\Program Files\EPSON\EPSON Web-To-Page\EPSON Web-To-Page.dll
O4 - HKLM\..\Run: [MSConfig] C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\MSConfig.exe /auto
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O9 - Extra button: Statystyki dla ochrony WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 7.0\SCIEPlgn.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{24241BCC-902E-40A6-A967-218E7040D6C8}: NameServer = 85.255.114.102,85.255.112.83
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{3C2C092B-2FFA-4776-A941-5104CE18C5C7}: NameServer = 85.255.114.102,85.255.112.83
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.116.168,85.255.112.183
O17 - HKLM\System\CS3\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.116.168,85.255.112.183
O17 - HKLM\System\CS4\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.114.102,85.255.112.83
O17 - HKLM\System\CS5\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.114.68,85.255.112.150
O17 - HKLM\System\CS6\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.113.140,85.255.112.135
O17 - HKLM\System\CS7\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.114.102,85.255.112.83
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters: NameServer = 85.255.114.102,85.255.112.83
O23 - Service: cFosSpeed System Service (cFosSpeedS) - cFos Software GmbH - C:\Program Files\cFosSpeed\spd.exe
O23 - Service: EPSON V3 Service4(01) (EPSON_PM_RPCV4_01) - SEIKO EPSON CORPORATION - C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\EPSON\EPW!3 SSRP\E_S40RP7.EXE

--
End of file - 2824 bytes



"No cóż, Vista śmierdzi - zawsze to powtarzałem i powtarzać będę Może i ładnie wygląda, ale to idealny sposób jak pozbawić swój komputer połowy mocy obliczeniowej na... śmierdzenie "
Awatar użytkownika
Refik
Junior Member
 
Posty: 143
Rejestracja: 15 sie 2008, 12:42

Postautor: piotrino1 » 08 lut 2009, 18:54

Komputer masz zawirusowany!!! Jeśli chodzi o log to wszystkie wpisy z kodem 017 usuń hijackthis'em!, dodatkowo przeskanuj kompa antywirusem jakims lepszym np "nod" i zrób skanowanie kompa programem destroy [url=http://pliki.pl/programy/windows/bezpieczenstwo/programy-antyspyware/spybot-search--destroy]spybot[/url]. Ale przedtem wyłacz przywracanie systemu w windowsie. I nie uzywaj explorera, masz przecież lepsze i bezpieczniejsze przeglądarki np. mozilla firefox, Chrome .......Ale to twój wybór



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: Refik » 08 lut 2009, 19:15

no wirusów to on moze miec bo przez miesiac niemialem ani firewall ani antyvira zachwile wgram kasperskiego i zobaczymy a jako przegladerke uzywam opery tam tak napisalem bo myslalem ze to sie tak nazywa (explorer) a te pliki da sie normalnie usunąć czy musze w awaryjnym? (awaryjny mi niedziala ikony sie niechcą pokazac ale juz tak od zawsze)



"No cóż, Vista śmierdzi - zawsze to powtarzałem i powtarzać będę Może i ładnie wygląda, ale to idealny sposób jak pozbawić swój komputer połowy mocy obliczeniowej na... śmierdzenie "
Awatar użytkownika
Refik
Junior Member
 
Posty: 143
Rejestracja: 15 sie 2008, 12:42

Postautor: piotrino1 » 08 lut 2009, 20:06

Refik pisze:zy musze w awaryjnym? (awaryjny mi niedziala ikony sie niechcą pokazac ale juz tak od zawsze)


Powinno się w trybie awaryjnym usuwać, ale jak nie mozesz to z poziomu windowsa spróbuj...Przedtem wyłącz przywracanie systemu w windowsie.....przede wszyskim tym drugim programem zeskanuj kompa......Jeśli to wszystko nie pomoże to reinstalka systemu ci została!



SYSTEM: [color=Black]WINDOWS 7 64bit/DEBIAN 64bit.[/color] MOBO: ASROCK N68C-S UCC
PROCESOR: ATHLON64 x2 5600 2.9GHz. PAMIĘĆ:Kingston 4GB DDR2 800MHz CL5 Dual Channel Dysk: WDC WD800JB-00JJA0 (80GB, IDE)
Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Postautor: Refik » 08 lut 2009, 20:09

no wlasnie nie pomogło juz instaluje od nowa ale dzieki za pomoc



"No cóż, Vista śmierdzi - zawsze to powtarzałem i powtarzać będę Może i ładnie wygląda, ale to idealny sposób jak pozbawić swój komputer połowy mocy obliczeniowej na... śmierdzenie "
Awatar użytkownika
Refik
Junior Member
 
Posty: 143
Rejestracja: 15 sie 2008, 12:42


Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości