niechce się włączyć itd.

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: piotrino1 » 26 kwie 2012, 17:49

szary pisze:według mnie to jest raczej niemożliwe bo komp został zakupiony jako stan nowy... :!:

Czy w biosie wykrywa ci dysk, i napęd ?? Sprawdz to , jeśli ci nie wykrywa to załaduj w biosie ustawienia domyslne , zapisz i zrestartuj ...


P.Użyj jakiegoś programu do partycjonowania(np. partition magic lub inny) i usuń partycje na których próbowałeś instalować system, i dopiero wtedy instaluj system od nowa..



Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: Krizz » 26 kwie 2012, 21:04

szary pisze:według mnie to jest raczej niemożliwe bo komp został zakupiony jako stan nowy... :!:

Czy ów kupiony kilka lat temu XP jest typu BOX (pudełkowy) czy zwykły OEM? Jeżeli to drugie, jego instalacja na innym komputerze, niż był zainstalowany pierwotnie, jest niezgodna z postanowieniami licencyjnymi i najzwyczajniej w świecie się nie aktywuje, zatem Twoje wysiłki spełzają na niczym. Po drugie, jeżeli lap jest nowy, instalacja tak starego systemu może być daremna, bo prawdopodobnie nie znajdziesz sterowników dla Windowsa XP.



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 15:58

właśnie nie wiem czy dysk wykrywa bo instalator tak ale bios chyba nie :(

jakbyś mógł mi powiedziec jak to zrobić dokładnie,jak do biosa wejść wiem ale jak domyślne ustawienia dać to już nie:D



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 16:01

Krizz pisze:Czy ów kupiony kilka lat temu XP jest typu BOX (pudełkowy) czy zwykły OEM? Jeżeli to drugie, jego instalacja na innym komputerze, niż był zainstalowany pierwotnie, jest niezgodna z postanowieniami licencyjnymi i najzwyczajniej w świecie się nie aktywuje, zatem Twoje wysiłki spełzają na niczym. Po drugie, jeżeli lap jest nowy, instalacja tak starego systemu może być daremna, bo prawdopodobnie nie znajdziesz sterowników dla Windowsa XP.



powiem ci tak nie mam lapka! mam PC, sytem był instalowany na inych kompach!(typu pc też)
mam sterowniki do xp jak i do 7!



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 16:03

aha i on jest OEM ale dokupiony!



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 16:36

ej a czy ja nie powinienem najpierw zainstalować sterowników ?
sterowniki do motherboard (płyta główna) dokładnie to Asus P5G41T-MLX
na płycie sterowników pisze to a pod tym intel Chipset SupportDVD rev.660.04

i jeszcze jakiś numer: M4084

i windows 7 ready ale w opise kompa bylo napisane że do XP też więc ja już nie ogarniam tego:D



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 16:41

szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 29 kwie 2012, 20:04

nie to nie to z tym biosem :cry:
jakies jeszcze pomysły?



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: Krizz » 05 maja 2012, 20:16

powiem ci tak nie mam lapka! mam PC, sytem był instalowany na inych kompach!(typu pc też)

System został dokupiony przez rodziców do laptopa

Instalacja OEMa jest w zasadzie legalna tylko na jednym komputerze/laptopie. Jeżeli przyznajesz się do jego instalacji na kilku komputerach, w tym na tym, który właśnie próbujesz instalować, przyznajesz się do piractwa. Na tym forum nie ma wsparcia dla piractwa.



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Re: niechce się włączyć itd.

Postautor: szary » 13 maja 2012, 18:59

tylko że to jest BOX!!!! pomyliłem się rodzice wyrzucili pódełko dlatego myślałem że to oem ale to jest BOX!!! :!:



szary
Junior Member
 
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2012, 7:34

PoprzedniaNastępna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 5 gości
cron