[*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

problez w fedorą

Postautor: kawu1 » 12 sie 2006, 17:48

Witam. mam u siebie zainstalowany win2000. Zainstalowałem virtual pc i chciałem na nim zainstalować Fedorę 5. I tu pojawił się problem. Na początku instalacji przed wyborem partycji do instalacji pojawił się komunikat:
"tablica partycji na urządzeniu hda jest uszkodzona. Aby utworzyć nowe partycje, należy ją zainicjować, co spowoduje

utratę wszystkich danych na tym dysku.
Operacja ta zastępuje wszystkie wcześniejsze decyzje dotyczące tego, które dyski mają zostać zignorowane.
Czy chcesz zainicjować ten dysk, usuwająć wszystkie dane?"
W tym momencie przerwałem instalację. Mam pytanie co zrobić z tym problemem, aby zainstalować Fedorę.



kawu1
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 12 sie 2006, 17:35

Postautor: T-1000 » 12 sie 2006, 18:22

Przecież instalujesz na virtualnym dysku (wykreowanym przez virtual pc, który tak na prawdę jest plikiem na rzeczywistym dysku), na którym jeszcze nic nie ma, więc normalne, że trzeba go zainicjować i założyć partycje.

Jeżeli instalujesz spod virtuala, to nie ma żadnego problemu, po prostu kontynuujesz instalację...



Awatar użytkownika
T-1000
Junior Member
 
Posty: 777
Rejestracja: 28 cze 2004, 9:56
Lokalizacja: Pabianice

Postautor: Bitterman » 13 sie 2006, 20:46

kawu1 systemy z rodziny Linux lepiej zainstalowac na VMWare lepsza obsługa i szybciej chodzi.



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: Marecki » 04 sty 2007, 6:52

Z tego co wiadomo to workstation jest lepszy ale PCvirtual w wersji 5.0 jest darmowy!!!!
można go sciagnac ze strony microsoftu!!!
Ale czy szybciej bedzie dzialać to wątpie:)



Awatar użytkownika
Marecki
Junior Member
 
Posty: 4
Rejestracja: 02 sty 2007, 9:30

Postautor: Bitterman » 05 sty 2007, 15:10

Kiedyś pokusiłem się o pewne podsumowanie obu programów, poczytaj watek od początku.



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: eRiZ » 14 sty 2007, 12:21

A ja dodam coś z innej beczki.

Swego czasu testowałem instalkę nienadzorowaną WXP w MSVPC'04 i VMWare Playerze. Okroiłem ją wcześniej nLite'em, testuję. Skupiłem się na MSVPC, ale cały czas się wieszało po załadowaniu plików. Myślałem, że wywaliłem o jedną rzecz za dużo. Sprawdzałem po kolei każdy z komponentów (uparłem się :P), doszedłem do winnt.sif. Jest plik - nie działa, nie ma pliku - instalator kontynuuje uruchamianie. Plik był w 100% prawidłowy. Miałem pod ręką VMWP, więc w nim odpaliłem... wszystko działa... :/

Nie wiem jak jest w nowej wersji MSVPC, ale w edycji 2004 nawet nie próbujcie instalować XP-ka przez winnt.sif.
Chyba, że to tylko tak u mnie.



Obrazek
Awatar użytkownika
eRiZ
Junior Member
 
Posty: 30
Rejestracja: 09 sty 2007, 21:00
Lokalizacja: Szczebrzeszyn

Postautor: Marylka » 22 lut 2007, 8:48

Jest już Virtual PC 2007 :)

Także działa na Windows XP Home Edition!



Awatar użytkownika
Marylka
Junior Member
 
Posty: 3
Rejestracja: 18 gru 2005, 18:54

Postautor: Bitterman » 22 lut 2007, 17:24

Marylka pisze:Jest już Virtual PC 2007 :)

Także działa na Windows XP Home Edition!


http://winforum.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2633&mode=thread&order=0&thold=0



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: Maxymo » 16 gru 2010, 13:44

Mysle, ze jesli ktos chce grac w stare dosowe gry, ktore zadnym sposobem nie ida mu pod xp/2000 to lepszym wyborem jest Virtual PC (emulacja S3 Virge)

Nie bardzo rozumiem taki cel instalowania CAŁEGO systemu. Do gier jak i wielu dosowych aplikacji wystarczy dosbox 0.74 lub wyższy. Wszystko chodzi pięknie. Grałem na nim w quake jak i w Azrael's tear oraz w dziesiątki innych małych dosowych gierek. Dosbox ma tą przewagę, że można procentowo zwolnić procesor tak by gra nie szalała jak dzika tylko chodziła w normalnym tempie a to się ze starymi grami zdaża. strona: dosbox.com



Maxymo
Junior Member
 
Posty: 11
Rejestracja: 16 gru 2010, 13:17

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: Norweg » 13 sie 2013, 16:11

Ja mam 2 XP - jeden do śmigania po necie, ściągania plików itp a drugi do bezpiecznego logowania się do konta bankowego



Awatar użytkownika
Norweg
Junior Member
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 sie 2013, 16:10

PoprzedniaNastępna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości
cron