[*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Dział od którego rozpoczęła się działalność forum. Znajdziecie tu tematy dotyczące Windows XP.

Postautor: Bitterman » 06 mar 2005, 20:22

jak uruchomisz system gościa w okienku to u góry masz menu i tam szukaj



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: lee » 31 mar 2005, 8:42

bardzo Was proszę ,niech mi ktoś wyjaśni jak to wszystko po kolei zrobic,bardzo bym chciał miec inny system ,mam teraz xp.wyczytałem tu ze maozna ale nie wiem jak sie to robi,jestem słaby w tych sprawach,mam 43 lata a koputer od 2 miesięcy .wszystkim co mi pomogą bardzo dziękuje.



lee
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 31 mar 2005, 8:25

Postautor: einstein-malysz » 31 mar 2005, 9:35

Instalujesz jeden z tych programów: wirtualpc lub vmware. Są to programy, które emulują komputer, czyli tworzą wirtualny komputer, który w Twoim wypadku byłby dostępny pod XP. Ten wirtualny komputer miałby swój Bios. Gdy już zainstalujesz ten program, tworzysz nowy komputer podając między innymi miejsce, gdzie znalazłby się wirtualny dysk. Następnie wkładasz płytkę z innym systemem i uruchamiasz jego instalatora, który zainstaluje Ci system na tym wirtualnym dysku. Tak więc, aby uruchomić ten wirtualny system, trzeba najpierw uruchomić realny system.

Podaj jeszcze parametry komputera, gdyż nie zawsze można instalować takie aplikacje (szczególnie ile masz ramu, gdyż te programy wymagają duuuużo ramu).



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: Bitterman » 31 mar 2005, 10:19

Poczytaj wątek od poczatku a dowiesz się jak to zrobić może to być dla ciebie trochę trudne jeżeli nie instalowałeś jeszcze wogóle systemu operacyjnego zobacz sobie tutaj

http://www.vmware.com/products/desktop/ws_screens.html

jezeli Ci o to chodziło to pomożemy Ci zainstalować drugi system



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: Toldi » 03 kwie 2005, 15:53

Mam XP i chce za pomoca VMware zainstalowac 98, ale jak instaluje, czyli pierw z dyskietki startowej potem z CD to wyskakuje mi blad, co mam dalej zrobic aby go w koncu zainstalowac, i aby dzialalo.



Załączniki
blad_2.jpg
Toldi
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 03 kwie 2005, 15:34

Postautor: Bitterman » 03 kwie 2005, 21:24

uruchom z dyskietki systemowej 98 zapuść FDisk i zrób sobie partycję jak ja swojego czasu instalowałem VMware to przed instalacją u mnie 95 musiałem strworzyć parycję dopiero wtedy poszedł instalator .VMWare tworzy dysk ale jest on pusty nie ma patycji nie jest ona sformatowana



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: anna57 » 07 kwie 2005, 19:00

Zainstalowałam virtual PC, ale nie mogę się podłączyć do sieci. Czy z neostradą to jest możliwe? Proszę o pomoc.



Pozdrawiam
Anna
Awatar użytkownika
anna57
Junior Member
 
Posty: 32
Rejestracja: 02 kwie 2005, 12:11
Lokalizacja: Poznan

Re: Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: Bitterman » 08 kwie 2005, 8:15

Poczytaj ten watek od początku jest opisane jak to zrobić



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Re: [*] Drugi system obok XP - trochę inne podejście

Postautor: Piotreksz » 24 lip 2005, 22:01

Siemka.
Mam takowy problem , wiem że może to nie to forum , ale jak skonfigurować dostęp do internetu w Red hacie pod VMware?



Piotreksz
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 24 lip 2005, 21:58

Postautor: Bitterman » 15 sie 2005, 22:14

Piotreksz pisze:Siemka.
Mam takowy problem , wiem że może to nie to forum , ale jak skonfigurować dostęp do internetu w Red hacie pod VMware?


tzn w progamie vmware ? czy w linuxie , jezeli w linuxie to nie to forum jeżeli w vmware to chyba znajdziesz to na stronie domowej programu



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

PoprzedniaNastępna

Wróć do Windows XP
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości
cron