Problemy i uwagi

Tutaj znajdziecie info o nowościach na forum

Problemy i uwagi

Postautor: Frank Holman » 15 sie 2005, 8:16

no wiec mam pierwsza powazna uwagę

czy da się coś zrobić z tym widokiem wątkowym, aby defaultowo pokazywał wszystkie posty (z mozliwością przewijania), a nie tylko co 6+



Załączniki
watki.png
watki.png (20.57 KiB) Przeglądany 12724 razy
\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: bodek » 15 sie 2005, 13:32

Jeszcze jedngo mi brakuje tutaj - konfiguracji kompów. Widzę u pionaja i vacu to co sobie zrobili w podpisie. Jakoś dziwnie zachowuje się też okno odpowiedzi - w wierszu jeszcze jest miejsce a przenosi wyraz do nowego i na dodatek trzeciego wiersza.



Awatar użytkownika
bodek
 
Posty: 1940
Rejestracja: 02 mar 2003, 14:00
Lokalizacja: Police

Postautor: Frank Holman » 15 sie 2005, 13:36

zdaje mi się, że obecnie nie działa takze rss :(



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: Gnaq » 15 sie 2005, 13:55

Z tym przeskakiwaniem wierszy coś jest, bo napisałem dwa posty odkąd jest nowe forum (nawet teraz jak pisałem "odkąd" to wsiskając literkę D przeskoczyło mi kilka linijek niżej).
Hmmm, za KAŻDYM razem gdy napiszę odkąd to D przy końcu tego słowa przeskakuje! Spróbujcie czy też tak macie... Tak samo mam z "wystarczając" i literką "c" - gdy wpisze ją przy końcu słowa to przeskakuje kilka linijek w dół... O... przy "ą" a potem spacja też przeskakuje... Spróbujcie napisać np. taką a potem dajcie spację...
Poza tym, zastanawiam się, czemu gdy dostaję powiadomienie brakuje polskich znaków? U mnie jest coś nie tak czy tutaj? Wygląda to tak:
OdpowiedX na post 'ZupeXnie nowe forum, zmiany itp itd'


Edit :
W moim poscie nie ma emotów, mimo, że dałem kilka...
Może to dlatego, że używam WYSIWYG editor przy pisaniu posta (wtedy emoty wstawiam przyciskiem z góry 'insert smilie')




Zeżryj węża - to odpręża !

CPU: Intel Dual-Core E2180 2.00GHz @ 3.10GHz 1MB MOBO: Gigabyte GA-P31-DS3L RAM: OCZ Platinum Rev.2 2x1gb 800mhz CL4 GPU: PCI-E Gainward GF 9600GT 512MB 256bit BLISS PCX ZASILACZ: Chieftec 450W GPS-450AA-101A BOX HDD: SATA II Seagate 250GB 7200 16MB NAPĘD: DVD Pioneer DVR-215D SATA
Awatar użytkownika
Gnaq
Junior Member
 
Posty: 516
Rejestracja: 27 lut 2005, 14:21
Lokalizacja: Częstochowa

Postautor: Frank Holman » 15 sie 2005, 14:15

jak piszecie takie rzeczy, to może byście zapodawali jakiej przeglądarki używacie

ps. moije testy wykazały, że takie kretyńskie objawy* (a nawet jeszcze gorsze, o których tu nie wspomnę) wykazuje jedynie IE (w tym niestety także z Maxthonem na sobie)

dla przykładu Firefoxik (Deer Park Alpha 2 lubid 13-08-2005 EN-USA) spisuje się na vB nadzwyczaj pięknie


* poza brakiem emotek (i innych obrazków), ale to jak już mówiłem moim zdaniem kwestia konfigu (jakaś blokada przed pobieraniem danych "z zewnątrz")



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: bodek » 15 sie 2005, 14:18

Gnaq, do emotek używaj normalnie, klawiatury :), :D, ;), :(, tamte rzeczywiście nie bardzo chcą



wchodzić

post napisany bez poprawek z przeskokiem po "ą".



Awatar użytkownika
bodek
 
Posty: 1940
Rejestracja: 02 mar 2003, 14:00
Lokalizacja: Police

Postautor: Frank Holman » 15 sie 2005, 14:24

wątkowość - jedna uwaga do stałych userów

czy się to komus podoba, czy nie, przynajmniej stali użytkownicy właczcie sobie podgląd wątków (polecam widok mieszany/hybrid mode) i odpowiadajcie we właściwych miejscach - obecnie robi się straszny chlew, co widać zwłaszcza w tym temacie: każdy wali posta, gdzie popadnie, nawet nie zdając sobie pewnie z tego sprawy



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: Bitterman » 15 sie 2005, 14:25

mam pytanie czy dalej nie widać "wklejonego obrazka" w podpisie czy tylko ja tak mam ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: Gnaq » 15 sie 2005, 14:26

No to zobaczymy... Na Firefoxie 1.0.6 i po napisaniu "dokąd" nie mam żadnych przeskoków...
Edit:
w Operze dokąd nie przeskakuje...
Edit 2:
W netscape też nic nie skacze...
Edit 3:
Maxthon skacze... Zresztą było już o tym wspominane...
Czyli tylko z IE i jego nakładką jest problem...
Edit 4:
Czy tylko ja mam powiadomienia bez polskich znaków?
Nie za bardzo rozumiem jak mam używać tej wątkowości... Mam włączony widok mieszany...



Zeżryj węża - to odpręża !

CPU: Intel Dual-Core E2180 2.00GHz @ 3.10GHz 1MB MOBO: Gigabyte GA-P31-DS3L RAM: OCZ Platinum Rev.2 2x1gb 800mhz CL4 GPU: PCI-E Gainward GF 9600GT 512MB 256bit BLISS PCX ZASILACZ: Chieftec 450W GPS-450AA-101A BOX HDD: SATA II Seagate 250GB 7200 16MB NAPĘD: DVD Pioneer DVR-215D SATA
Awatar użytkownika
Gnaq
Junior Member
 
Posty: 516
Rejestracja: 27 lut 2005, 14:21
Lokalizacja: Częstochowa

Postautor: netvalker » 15 sie 2005, 14:35

Gnaq pisze:Maxthon skacze... Zresztą było już o tym wspominane...
Czyli tylko z IE i jego nakładką jest problem...


Tak, ale tylko na edytorze WYSIWYG, na pozostałych nie skacze. Być może problem nie leży po stronie IE a po stronie skryptu i jego interpretacji wywołania po wciśnięciu polskiego znaku "ą" i dowolnego i nnego znaku.



Awatar użytkownika
netvalker
Administrator
 
Posty: 2445
Rejestracja: 27 sie 2002, 11:00
Lokalizacja: Somewhere Over The Rainbow

Następna

Wróć do Ogłoszenia Administracyjne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość