nie user, nie gość ?

Wszyscy, którzy są zaangażowani (lub mają taką ochotę) w tworzenie portalu. Jako, że nie ma nic za darmo, dostęp do działu regulowany jest według "zasług" w rozwój portalu i forum.

nie user, nie gość ?

Postautor: Frank Holman » 12 lut 2006, 11:35

czy mógłby ktoś wytłumaczyć skąd ten specjalny status



Załączniki
nousernoguest.png
nousernoguest.png (5.71 KiB) Przeglądany 28499 razy
\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: sztosz » 12 lut 2006, 11:47

Kazdy kto przegląda daną stronkę powinien i musi wysyłać takie wiadomości o sobie jak: USER AGENT, APP NAME, PLATFORM, VENDOR itp...
Google boty i inne spidery innych wyszukiwarek też takie rzeczy wysyłają. I wychodzi na to że nasze foruum potrafi własnie po tych danych odroznic czy to ogląda ktoś operą, czy to jest google czy yahoo spider, czy np. mój TERMINATOR wśrodowisku SKYNET firmy SAC NORAD :) (bo tak to sobie to w FX ustawiłem)



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Bitterman » 19 lut 2006, 10:57

sztosz a gdzie takie coś można ustawić ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: sztosz » 19 lut 2006, 12:30

FX: http://chrispederick.com/work/useragentswitcher/
Opera: Używam baaaardzo sporadycznie (przyzwyczajenie do FX'a) więc nie wiem. Ale powinno coś trakiego istnieć.
IE: ....?



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Bitterman » 19 lut 2006, 14:38

sztosz a czy masz FF czy Opere bo jak FF to czy możesz zrzucić screna jak to u ciebie wygląda ( albo jak w operze) ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: sztosz » 19 lut 2006, 16:05

Ja mam FX'a, do opery nie szukałem czegoś takiego.
U mnie jezeli chodzi o obsługę to wygląda to tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Napisz co dokładnie byś chciał wiedzieć to ci napiszę/pokaże :)

Spoofing w FX z własnie tą wtyczką jest o tyle dobry, że potrzeba bardzo wyrafinowanych metod aby odkryć jakiej naprawdę przeglądarki używasz. Z tego co pamietam to to co jest standardowo w operze, niestety i tak na końcu wysyła magiczne słowo "opera" ;)

Oczywiście na http://update.microsoft.com nie ma rady :|



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Bitterman » 19 lut 2006, 16:18

Nie chodziło mnie o drugi obrazek teraz juz wiem jak ma mieć. Teraz mam takie dziwne pytanie gdzie można zobaczyć jak przedstawia się moja przeglądarka ? czy są do tego jakieś np strony ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: sztosz » 19 lut 2006, 16:37

You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Bitterman » 19 lut 2006, 16:58

T.hanks sztosz własnie o to chodziło mam jeszcze jedno pytanie co zrobić żeby podczas uruchamianie się FF zawsze ładował się mój profil a nie default ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: sztosz » 19 lut 2006, 18:25

To trzeba było coś w about:config dać...

useragentswitcher.reset.onclose, boolean, false

Ale jak ci Firefox nie wstanie, to bardzo możliwe że to przez to, jest jakiś bug w FX. Szukaj więcej na forum rozszerzenia :)



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław


Wróć do Społeczność

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość