Problem z dostępem do właściwości połączenia (win2k)

Dział poświęcony systemowi - porady Windows 2000.

Problem z dostępem do właściwości połączenia (win2k)

Postautor: firstwarez » 30 mar 2005, 9:45

Witam,
Mam problem w Windowsie 2000 sp4. Gdy z menu "Start" wchodze w "Ustawienia", następnie "Połączenia sieciowe i telefoniczne" i w otwartym oknie próbuje dostać się do właściwości połączenia (w moim przypadku "Neostrada Plus") nic się nie dzieje. Dokładniej klikam na dane połącznie prawym przyciskiem myszy, z menu kontekstowego wybieram właściwości, a komputer ani drgnie, poprostu nie reaguje, jakbym nic nie kliknoł. Co ciekawe zanim zainstalowałem neostrade, tuż po zainstalowaniu systemu operacyjnego utworzyłem dowolne połączenie (z danymi z głowy) to mogłem otworzyć jego właściwości, teraz gdy mam neostrade i tworze podobne dowolne połącznie nie otwierają się jego właściwości, nawet gdy uninstaluje neostrade to do właściwości jakiego kolwiek połączenia dostac się nie mogę. O co tu chodzi?



firstwarez
Junior Member
 
Posty: 9
Rejestracja: 30 mar 2005, 8:46

Postautor: Frank Holman » 30 mar 2005, 12:27

gpedit.msc

user configuration -> administrative templates -> network -> network connections

napewno coś jest zablokowane



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: firstwarez » 30 mar 2005, 13:46

sprawdziłęm, wszystko w "zasadach grupy" (gpedit.msc) w "konfiguracja użytkownika-> szablony administracyjne -> sieć -> połączenia sieciowe i telefoniczne" ustawione domyslnie na "Nie skonfigurowane", nic nie blokowałem, a dostępu nie mam odkąd zainstalowałem neo i jej conectera, wcześniej miałem dostęp do dowolnego utworzonego połączenia, a teraz poprostu komputer nie reaguje. ?? :|



firstwarez
Junior Member
 
Posty: 9
Rejestracja: 30 mar 2005, 8:46

Postautor: Frank Holman » 30 mar 2005, 13:53

a skanowałeś system na obecność syfu ?



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: firstwarez » 30 mar 2005, 14:55

skanowałem i antivirusem stacjonarnym i onlinowym i ad-awarem i spybotem i nic czyściutko, zastanawiam się czy to nie jest poprostu jakiś jeszcze nieodnotowany przez microsof konflikt w konbinacji danego komputera bo u innych tak nie ma tylko u mnie i tak było zakażdym razem po formacie i reinstalce windy, moze gdy wyjdzie sp5 :wink: to bedzie wszystko ok, ale jeśli ktoś wie gdzie moze leżeć problem, prosze niech pisze :)



firstwarez
Junior Member
 
Posty: 9
Rejestracja: 30 mar 2005, 8:46

Postautor: Frank Holman » 30 mar 2005, 15:01

jeżeli jest to jakikolwiek "konflikt" to jedynie z aplikacją TPSA, której jak wszyscy wiemy nigdy pod żadnym pozorem instalować nie wolno [podejrzewam, że idioci programiści France Telcom nie przewidzieli że pewne zmiany poczynione w systemie przez ich kretński program moga stać się w pewnych okolicznościach nieodwracalne]



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: firstwarez » 30 mar 2005, 16:00

hmm a znasz moze jakąś ciekawą aplikacje (conectera) do zastąpienia tego tpsowskiego, najlepiej gdyby miał funkcje autopołączenia, jakieś zabezpieczienia, moze być statystyka, łatwą obsługą no i co najważniejsze zzerał minimum ramu no moze być jeszcze wbudowana mikrofalówka lol :)



firstwarez
Junior Member
 
Posty: 9
Rejestracja: 30 mar 2005, 8:46

Re: Problem z dostępem do właściwości połączenia (win2k)

Postautor: SiwyBoy » 12 kwie 2005, 19:02

Mi sie tak działo po zainstalowaniu programu Restorator. Jeśli posiadasz jakiś program podobny do tego odinstaluj go i przeczyść system np. Ad-awarem, Nortonem System Worksem, itp. Wiem z doświadczenia że programy do tłumaczenia i "zminiania" innych prgramów coś tam pieprzą w apletach.



Awatar użytkownika
SiwyBoy
Junior Member
 
Posty: 16
Rejestracja: 12 lis 2004, 21:04
Lokalizacja: Bykowina

Re: Problem z dostępem do właściwości połączenia (win2k)

Postautor: wileamson7 » 07 kwie 2015, 9:54

Chcę przegrywać filmy z VHS do komputera i potem na DVD.Na komputer przegrywam bez problemu.Problem zaczyna sie ,gdy chcę przegrać film na DVD /III etap-tworzenie filmu/.Po pewnym czasie pojawiają sie komunikaty:



ahsan
wileamson7
Junior Member
 
Posty: 1
Rejestracja: 07 kwie 2015, 9:48


Wróć do Windows 2000
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość