Zasilacz - jaki wybrać ??

Dział poświęcony sprzętowi. Jeżeli masz problemy z procesorem, pamięcią, płytą główną, kartą graficzną to jest dział dla Ciebie.

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: szunaj » 13 lut 2005, 15:30

luk47 pisze:einstein-malysz ja też bym się nie spodziewał, ale jestem pozytywnie nastawiony do owego zasilacza, skoro u kuzyna chodzi tak pięknie i co najważniejsze trzyma napięcia]

Dowiedz się konkretnie, jaki to jest zasilacz i napisz, bo jak dla mnie to, co opowiada Ci kuzyn to są zwyczajne bajki, a bajki mają to do siebie, że nijak się mają do rzeczywistości. Ja w bajki nie wierze i dlatego jakoś nie mogę uwierzyć, że taki dobry a zwłaszcza tani zasilacz umkną uwadze użytkowników i jakoś o nim nie słychać. Gdyby to był fakt, że 400W zasilacz za 100 złoty trzyma stabilnie napięcia przy dużym obciążeniu to zająłby on pierwsze miejsce w opinii i przeróżnych rankingach użytkowników komputerów. W dobrych sklepach komputerowych też nie uświadczysz zasilacza 400W za 100zł to nie przypadek, zastanów się, dlaczego tak jest :?:
Pozdrawiam.



-
Zostań e-Polakiem.
Awatar użytkownika
szunaj
Junior Member
 
Posty: 2737
Rejestracja: 29 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: e-Polska

Postautor: luk47 » 13 lut 2005, 15:50

dobra nie róbmy z tego afery;] wiem co widziałem u kuzyna(nie mieszka w mojej miejscowości). jak tylko będę miał się jak z nim skontaktować to zapytam o ten zasilacz. tylko to, że jednen model działa stabilnie, nie oznacza wcale, że inne będą...
z tego co pamiętam, zasilacz nie jest bardzo cichy, ale i nie głóśny, taki średni... posiada wentylator 12x12 na bocznej ściance, a z tyłu tam gdzie jest wyjście do prądu, scianka posiada dużo otworów. szkoda, że nie ma tam zamontowanego drugiego wentylatora, który ułatwił by "wyrzycanie" ciepłego powietrza z zasilacza. pozdrawiam!
p.s. i tak na 99% wezme Chieftec 360W.



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Postautor: einstein-malysz » 13 lut 2005, 18:32

To weźmiesz ten lepszy zasilacz. Właściwie to każdego Chiefteca można polecić w ciemno, bo za tą nazwą kryje się jakość. A zresztą, komu ja to mówię i to jeszcze gdzie :?:



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Postautor: Al!eN » 13 lut 2005, 19:46

Moim skromnym zdaniem lepiej wydać raz dużo kasy na zasilacz żeby mieć później spokój. A nie kalkulować ile mi wystarczy i czy za tą cenę może być.

Pozdrawiam



[size=0]* MOBO: Gigabyte GA-7N400V-L [nForce2]
* CPU: AMD Athlon XP 2400+ [Pentagram Freezone QC-80 Cu]
* HDD: WD Caviar 120 GB & Seagate 10 GB
* GPU: ATI Radeon 9700 PRO 128MB 256BIT + VGA Silencer REV.2 [+ Siemens-Nixdorf MCF3811]
* RAM: TwinMos 2x256MB DDR400 [Dual Channel][2,5-3-3-8 @ 2-2-2-5]
* PSU: Chieftec 350W GPS-350EB-101A
* Audio: Pioneer A-110 [2x50W] + Sony [2x60W] + Logitech X-530

* Mobile: Nokia N-gage cls + 256 MB PQI
* Camera: Samsung Pro 815 + 512 MB Kingstone
[/size]
Awatar użytkownika
Al!eN
Junior Member
 
Posty: 480
Rejestracja: 03 lip 2004, 20:21
Lokalizacja: Słupsk

Postautor: luk47 » 13 lut 2005, 20:52

grrr... niegdzie nie napisałem, że reszte kasy przeznaczam na zasilacz. po prostu tak się zastanawiam. zresztą chyba i tak się skusze na testy tego 400W, bo prawdopowobnie będę miał jak, co nie znaczy, że go kupie.
no ale teraz to jestem w dołku;/ na wybrane przezemnie komponenty nie styknie kasy:D myśle nad inną konfiguracją pomijającą dual chanel. pozdrawiam!



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Postautor: Al!eN » 13 lut 2005, 21:15

Moim zdaniem już się nie da wybrać tańszych rzeczy i w miarę jeszcze jakoś wydajne. Może jeszcze trochę dozbierać i kupić te części które podałeś wyżej. :roll:

Pozdrawiam



[size=0]* MOBO: Gigabyte GA-7N400V-L [nForce2]
* CPU: AMD Athlon XP 2400+ [Pentagram Freezone QC-80 Cu]
* HDD: WD Caviar 120 GB & Seagate 10 GB
* GPU: ATI Radeon 9700 PRO 128MB 256BIT + VGA Silencer REV.2 [+ Siemens-Nixdorf MCF3811]
* RAM: TwinMos 2x256MB DDR400 [Dual Channel][2,5-3-3-8 @ 2-2-2-5]
* PSU: Chieftec 350W GPS-350EB-101A
* Audio: Pioneer A-110 [2x50W] + Sony [2x60W] + Logitech X-530

* Mobile: Nokia N-gage cls + 256 MB PQI
* Camera: Samsung Pro 815 + 512 MB Kingstone
[/size]
Awatar użytkownika
Al!eN
Junior Member
 
Posty: 480
Rejestracja: 03 lip 2004, 20:21
Lokalizacja: Słupsk

Postautor: luk47 » 13 lut 2005, 22:09

Al!en przesadzasz :P popatrz na to co teraz mam :D decyzja już zapadła...
ASRock K7Upgrade600, 256DDRAM 400Mhz Kingstone (albo Twinmos - nie pamiętam :roll: :wink: ) , Sempron 2200+ BOX. Za kase ze starego kompa dokupie 2 kość identycznego ram. Płytę główna potrzebowałem taką, aby była spokojna możliwość ustawienia procka w okolicach FSB 200, oraz abym nie miał problemu z dwiema kościami DDR 400. Pozdrawiam!



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: berecik » 18 kwie 2014, 9:30

http://www.winforum.pl/20117116 jeśli 500 zł to nie drogo :)



berecik
Junior Member
 
Posty: 6
Rejestracja: 18 kwie 2014, 8:47

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: Cysorz » 18 kwie 2014, 16:41

    pytanie: » 13 lut 2005 23:09
    odpowiedź: » 18 kwie 2014 10:30
:D



Awatar użytkownika
Cysorz
Junior Member
 
Posty: 1658
Rejestracja: 01 wrz 2002, 11:00
Lokalizacja: Kraków

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: pionaj » 12 gru 2015, 7:17

masz racje ale mysle że lepszy ten drugi



Awatar użytkownika
pionaj
 
Posty: 2679
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: Jana Kantego

Poprzednia

Wróć do Hardware
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość