Zasilacz - jaki wybrać ??

Dział poświęcony sprzętowi. Jeżeli masz problemy z procesorem, pamięcią, płytą główną, kartą graficzną to jest dział dla Ciebie.

Postautor: Roger » 14 wrz 2004, 12:47

Dzięki za wyjaśnienie!!!!!!!!!! :D



Awatar użytkownika
Roger
Junior Member
 
Posty: 41
Rejestracja: 06 wrz 2004, 12:26
Lokalizacja: Poznań

Postautor: luk47 » 08 lut 2005, 22:15

witam!

http://winforum.pl/show_item.php?item=40969903

chciałbym się dowiedzieć, czy ten zasilacz jest w miare dobry?
co z naczy w miare?:D taki ktory uciągnie semprona 2200+ i 512mb, ale czy sdr, czy ddr to już zależy czy będą zostępne środki na wymiane płyty głównej.
pozdrawiam!



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Postautor: Al!eN » 09 lut 2005, 8:34

Według mnie powinien pociągnąć. Jeszcze zależy ile bedziesz miał do tego napędów podłączone itp.

Pozdrawiam



[size=0]* MOBO: Gigabyte GA-7N400V-L [nForce2]
* CPU: AMD Athlon XP 2400+ [Pentagram Freezone QC-80 Cu]
* HDD: WD Caviar 120 GB & Seagate 10 GB
* GPU: ATI Radeon 9700 PRO 128MB 256BIT + VGA Silencer REV.2 [+ Siemens-Nixdorf MCF3811]
* RAM: TwinMos 2x256MB DDR400 [Dual Channel][2,5-3-3-8 @ 2-2-2-5]
* PSU: Chieftec 350W GPS-350EB-101A
* Audio: Pioneer A-110 [2x50W] + Sony [2x60W] + Logitech X-530

* Mobile: Nokia N-gage cls + 256 MB PQI
* Camera: Samsung Pro 815 + 512 MB Kingstone
[/size]
Awatar użytkownika
Al!eN
Junior Member
 
Posty: 480
Rejestracja: 03 lip 2004, 20:21
Lokalizacja: Słupsk

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: pionaj » 09 lut 2005, 10:26

Luk47
o tym z a.... to zbyt dobrych opinii nie slyszałem
popatrz jeszcze tu masz najświeższe zestawienie
http://www.benchmark.pl/sklep/top_10.html



GA M55S-S3,Athlon64 3500(AM2)@2.5GHz/GF 7300GT Galaxy/ZALMAN 256MB, WDC 250GB 16MB SATAII,2x512 DDR2/667mHz Kingston,Chieftec450, LG GSA-H10N. LCD BenQ FP91G+ i Asus A6RP AP0083+WD2000KS

Obrazek
Awatar użytkownika
pionaj
 
Posty: 2679
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: Jana Kantego

Postautor: einstein-malysz » 09 lut 2005, 12:41

Link trochę stary, ale orientacyjnie można się przyjrzeć i policzyć: prądożerczy komputer



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Postautor: luk47 » 09 lut 2005, 13:11

oki dziekuje wszystkim.
czyli np. ten będzie dobry?
http://sklep.benchmark.pl/pelny_15784.html
bo aktualnie mam jakiegoś 300W niemarkowego...
a na 90% w przyszłym tygodniu otrzymam 500zł:D
a chcę dokupić 512sdram, semprona 2200+, do tego właśnie jakiś dobry zasilacz.
oprocz tych 500zl mam 100zl oszczednosci, tak więc po sprzedaniu doronka, mojego ram i zasilacza kupie jakąs karte graficzną za 250zl(raczej Radek 9550 128mb/128bit), no chyba, że nie będę aż miał tyle na karte, to jakiegoś geforca 3 lub 4 uzywke.



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Postautor: einstein-malysz » 13 lut 2005, 13:25

Mógłbyś się szarpnąć na 400W, większy zapas mocy.
A ile zamierzasz przeznaczyć na sam zasilacz :?:



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Postautor: luk47 » 13 lut 2005, 13:59

koncepcja moja zmieniła się i właśnie negocjuje to ze starszymi;]

Płyta główna ASRock K7Upgrade880
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1853&koszyk=1

Procesor AMD SEMPRON 2200+ BOX
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=2113&katid=1&grupa=333

Pamięć DDR 400 - 512 MB KINGSTON (Dual Channel 2x256)
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=1627&katid=3&grupa=232

pamięć chcę dobrą bo będę procka kręcił. co do zasilacza. myśle nad Chieftec 360W, albo takim co kuzyn ma. a jaki ma? za około 100zł kupił zasialcz 400 albo 450W(nie pamietam) i na P4 2,4 wyciaga 3,2(na więcej chlodzenie mu nie pozwala). do tego ma karte gf fx 5900podkrconą do ultra. no i w ciul sprzętu dodatkowego :D w każdym razie mówił, że jest to zasilacz godny polecenia i nie żałuje , że go wybrał.

pozdrawiam!

p.s. mam nadzieję, że sie pomodlicie , żebym tą kase dostał:P



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

Postautor: einstein-malysz » 13 lut 2005, 14:08

Chieftec 360W - piękna sprawa.
400W. za 100 zł. Nie spodziewam się jakiejś rewelacji.



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Postautor: luk47 » 13 lut 2005, 14:37

einstein-malysz ja też bym się nie spodziewał, ale jestem pozytywnie nastawiony do owego zasilacza, skoro u kuzyna chodzi tak pięknie i co najważniejsze trzyma napięcia;]



Człowiek jest wolny całkowicie lub nie jest wolny wcale.
Awatar użytkownika
luk47
 
Posty: 1103
Rejestracja: 07 paź 2004, 13:00
Lokalizacja: Łańcut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hardware
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości
cron