Zasilacz - jaki wybrać ??

Dział poświęcony sprzętowi. Jeżeli masz problemy z procesorem, pamięcią, płytą główną, kartą graficzną to jest dział dla Ciebie.

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: jargo » 14 sie 2004, 16:04

Ja polecam ten , przy mojej konfiguracji + DVD i CD-RW chodzi bezproblemowo , i jest naprawdę cichy Obrazek
Zasilacz ATX 400W Codegen cichy



Awatar użytkownika
jargo
Junior Member
 
Posty: 5
Rejestracja: 13 sie 2004, 22:50
Lokalizacja: Zabrze

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: Morthyr » 15 sie 2004, 16:03

Najprawdopodobniej poslucham rad i wezme jakiegos Chifteca.
No niestety raczej Codegena to nie wezme jakos nie przemawia do mnie ta "marka" :P.



Awatar użytkownika
Morthyr
Junior Member
 
Posty: 16
Rejestracja: 12 sie 2004, 10:33

Postautor: Kojani » 15 sie 2004, 18:28

Możesz jeszcze pomyśleć o Enermax'ie !



Pozdrawiam

Kojani

________________________________________________________________________________
"kiedy nie ma się nic mądrego do powiedzenia, lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"
Awatar użytkownika
Kojani
Administrator
 
Posty: 1747
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: Frank Holman » 05 wrz 2004, 9:47

GAINWARD PowerPack! Ultra/2600 TV-DVI-DVI Golden Sample
[ NVIDIA GeForce 6800 Ultra ]

Obrazek

2795 z VAT (2291 netto) - sugerowana cena detaliczna

wymagania sprzętowe : zalecany zasilacz 420W (min. 360W)


http://www.gainward.pl/produkty_new/szczegoly.php?id_grupy=2&grupa=gainward&id_produktu=186&rand_no_cache=7878

:!: :shock:

to taka ciekawostka - znak czasu :wink:



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

Postautor: jacek » 05 wrz 2004, 10:31

Tak to juz jest , nowe Radeony są jeszcze bardziej watożerne , a dodaj do tego jeszcze nowego Prescota - 420 Wat to minimum :|



All this running around , well it's getting me down
Just give me a pain that I'm used to


/Amd AthlonXP 1800+@2100+/ Abit AN7 / 512 MB DDRAM 400 MHZ Twinmos CL 2.5 / GeForce4 Ti4200@4400 / Samsung 750B 17' LCD / Nec 3540A / Segate 120 GB Sata , Segate 40 GB ATA / Chieftec 360W /
Awatar użytkownika
jacek
 
Posty: 992
Rejestracja: 10 wrz 2003, 11:00
Lokalizacja: Belfast

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: pionaj » 05 wrz 2004, 10:45

GA M55S-S3,Athlon64 3500(AM2)@2.5GHz/GF 7300GT Galaxy/ZALMAN 256MB, WDC 250GB 16MB SATAII,2x512 DDR2/667mHz Kingston,Chieftec450, LG GSA-H10N. LCD BenQ FP91G+ i Asus A6RP AP0083+WD2000KS

Obrazek
Awatar użytkownika
pionaj
 
Posty: 2679
Rejestracja: 27 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: Jana Kantego

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: szunaj » 05 wrz 2004, 12:52

pionaj to dobre podsumowanie tematu pomimo tego że link był stronę wcześniej :lol: .
Pozdrawiam.



-
Zostań e-Polakiem.
Awatar użytkownika
szunaj
Junior Member
 
Posty: 2737
Rejestracja: 29 sie 2002, 13:00
Lokalizacja: e-Polska

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: lama » 13 wrz 2004, 14:00

Osobiscie siedze na Zalman ZM400B-APS.
Dokladniejsze dane pod: http://zalman.co.kr/

Zasliacz jest naprwde cichy i na mojej konfiguracji chodzi bez zadnych problemow. W testach wytrzymywal ciagle obciazenie rzedu 430-450W wiec nie jest zle.

Troche kosztuje ale zasliacz na lata.



Awatar użytkownika
lama
Junior Member
 
Posty: 42
Rejestracja: 28 maja 2004, 20:16
Lokalizacja: Słubice

Postautor: Roger » 14 wrz 2004, 12:08

LAMA sorki, ale jakie 430-450 W skoro to jest 400W zasilacz ? Chyba jakaś pomyłka?



Awatar użytkownika
Roger
Junior Member
 
Posty: 41
Rejestracja: 06 wrz 2004, 12:26
Lokalizacja: Poznań

Re: Zasilacz - jaki wybrać ??

Postautor: lama » 14 wrz 2004, 12:36

Roger. jak wiadomo kazdy sprzet ma pewne zapasy mocy lub nie. W niemarkowych zasilaczach (lub "markowych" np. Codegen) jak jest napisane 300W to sie trzeba cieszyc jak te 300 W sie wydusi ale dlugo to nie pociagnie.
W morkowych np. Zalman 400 dziala stabilnie przy poborze rzedu nawet powyzej 430W co swiadczy o jakosci uzytych podzespolow - jak pisalem w testach. Ze na naklejce jest napisane 400 to dla bezpieczenstwa i ze te 400 napewno jest. Wiadomo zawsze wystepuja wachania nawet w tej samej serii produkcyjnej.
Tak samo mam procek 2500 ale chodzi jako 3200....



Awatar użytkownika
lama
Junior Member
 
Posty: 42
Rejestracja: 28 maja 2004, 20:16
Lokalizacja: Słubice

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hardware
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości