Asus p5k VM - Czarny ekran

Dział poświęcony sprzętowi. Jeżeli masz problemy z procesorem, pamięcią, płytą główną, kartą graficzną to jest dział dla Ciebie.

Asus p5k VM - Czarny ekran

Postautor: Refik » 28 maja 2012, 22:51

Witam,
kilka dni temu zakupiłem płytę główną Asus p5k VM, jednak po podłączeniu wszystkich podzespołów płyta nie daje oznak życia wiatraczki się kręcą i to na tyle płyta nie wydaje żadnych błędów (nic nie pika). Jak wyjmę ram pika o brak ramu. Wsadzałem różne procesory e 6400, e 4300 i efekt ten sam,resetowałem bios, ram również zmieniałem każdą cześć zmieniałem i niestety nic się nie pokazuje. Ten sam osprzęt na innej płycie normalnie działa. Płyta kupiona używana sprzedawca twierdzi że jest w 100% sprawna i jak sobie nie radzę mam odesłać to wgra bios pod ten procesor. e 6400 i 4300 to stare procki moim zdaniem powinno chodzić na domyślnym biosie. Proszę o odpowiedz czy się nie mylę. Odesłałbym płytę ale koszty przesyłki mam pokryć swojej strony i niezbyt mi się to podoba zwłaszcza że ona powinna chodzić.



Awatar użytkownika
Refik
Junior Member
 
Posty: 143
Rejestracja: 15 sie 2008, 12:42

Re: Asus p5k VM - Czarny ekran

Postautor: Krizz » 29 maja 2012, 6:53

Tzn po podłączeniu karty graficznej nie ma obrazu? Jeżeli masz możliwość, zmień kartę graficzną dla testu. Czy może używałeś zintegrowanej? Jeśli tak, jak się zachowuje po podłączeniu karty na pcie?



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Re: Asus p5k VM - Czarny ekran

Postautor: Refik » 29 maja 2012, 8:48

sprawdzałem na różnych kartach PCI i PCIE i integre efekt zawsze taki sam... Speaker wogóle się nie odzywa więc to nie wina grafiki.



Awatar użytkownika
Refik
Junior Member
 
Posty: 143
Rejestracja: 15 sie 2008, 12:42

Re: Asus p5k VM - Czarny ekran

Postautor: Krizz » 29 maja 2012, 11:56

Moim zdaniem płyta walnięta. Z allegro? No właśnie.

Jeszcze upewnij się, że zworka czyszczenia CMOSu nie jest w trybie czyszczenia (może facet przestawił zworkę do czyszczenia i zapomniał przełożyć z powrotem), bo wtedy nie ma szans by komputer wstał.



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary


Wróć do Hardware
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość