Problem z UPS

Dział poświęcony sprzętowi. Jeżeli masz problemy z procesorem, pamięcią, płytą główną, kartą graficzną to jest dział dla Ciebie.

Re: Problem z UPS

Postautor: Krizz » 14 maja 2012, 19:19

Tylko 4 z tych gniazdek ma podtrzymanie bateryjne, pozostałe 4 są jedynie chronione przed przepięciami (jak listwa). Typowo biurowe zastosowanie:
UPS: komputer, monitor, telefon i ewentualnie jakieś inne urządzenie, np. przenośny dysk z zasilaniem zewnętrznym,
Ochrona przeciwprzepięciowa: np. drukarka, lampka biurkowa, kalkulator...



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Re: Problem z UPS

Postautor: piotrino1 » 14 maja 2012, 22:27

Krizz pisze:Tylko 4 z tych gniazdek ma podtrzymanie bateryjne, pozostałe 4 są jedynie chronione przed przepięciami (jak listwa). Typowo biurowe zastosowanie:
UPS: komputer, monitor, telefon i ewentualnie jakieś inne urządzenie, np. przenośny dysk z zasilaniem zewnętrznym,
Ochrona przeciwprzepięciowa: np. drukarka, lampka biurkowa, kalkulator...

Krizz naprawdę bardzo Ci dziękuję za pomoc!!! Nie wypłacę się Tobie :cool: Ostanie pytanie, mam instrukcję do tego zasilacza, czy mogę sam wymienić baterię (w instrukcji opisane co i jak) czy lepiej dać UPS do wymiany do punktu serwisowego... Szkoda płacić za wymianę baterii, jak można to samemu zrobic...Na razie nie piszczy mi, jest ok. Może wtedy ładowało baterię mi , i pisk przerywany był...Tak czy inaczej mniej więcej wiem na czym stoję...



Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Re: Problem z UPS

Postautor: Krizz » 14 maja 2012, 22:46

Wymiana baterii to żadna filozofia, choć to zależy od UPSa. W przypadku Everów Pro Eco CDS jest trochę gimnastyki, ale APC to solidna firma i nie powinno być to trudne.



Awatar użytkownika
Krizz
Junior Member
 
Posty: 2998
Rejestracja: 16 mar 2004, 14:00
Lokalizacja: Kowary

Re: Problem z UPS

Postautor: piotrino1 » 15 maja 2012, 6:17

Krizz pisze:Wymiana baterii to żadna filozofia, choć to zależy od UPSa. W przypadku Everów Pro Eco CDS jest trochę gimnastyki, ale APC to solidna firma i nie powinno być to trudne.


Dzięki. Instrukcję już przeczytałem, przynajmniej będę wiedział co i jak w razie " piszczenia" UPS. Na razie wszystko chodzi ok. Temat zamykam. Pozdrawiam serdecznie.



Awatar użytkownika
piotrino1
Junior Member
 
Posty: 1285
Rejestracja: 26 sty 2007, 17:12

Poprzednia

Wróć do Hardware
 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości
cron