SP2pl - już dostępny.

Problemy ze sterownikami oraz zagadnienia związane z dodatkami i aktualizacjami.

Postautor: Bitterman » 27 lis 2004, 22:32

mam pytanko instalowałem SP2 po jego ukazaniu się instalka miała koło 230MB ostatnio zaglądam na WinUpdate a tem mam komunikat że posiadam wersję RTM kurcze przecież pobrałem SP2 po jego ukazaniu się a nie żaden RTM kurcze co jest ?



Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: Screw » 27 lis 2004, 22:48

Zastosowalem do wszystkich folderow zeby nie bylo przezrocza i sie nie wiesza poki co. Ale zostawie na troszke ten .jpg moich procesow bo moze tam jest cos czego moze nie byc, albo nie powinno. Jesli moglibyscie wyrazic swoje opinie, bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam.



Awatar użytkownika
Screw
Junior Member
 
Posty: 47
Rejestracja: 27 gru 2002, 15:12

Postautor: einstein-malysz » 27 lis 2004, 22:51

No ja też instalowałem XP z SP2 (ściągałem po raz kolejny na przełomie listopada i też mam ten napis rtm. A SP2 ściągana bezpośrednio ze strony microsoftu zajmuje ok. 260 Mega.



Załączniki
sp2.rtm.jpg
Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: bodek » 27 lis 2004, 23:11

Witam
u mnie też tak jest...



Załączniki
capture_107.jpg
Awatar użytkownika
bodek
 
Posty: 1940
Rejestracja: 02 mar 2003, 14:00
Lokalizacja: Police

Postautor: netvalker » 27 lis 2004, 23:18

RTM (Release To Manufacturing) - Gotowy do produkcji 8)



Awatar użytkownika
netvalker
Administrator
 
Posty: 2445
Rejestracja: 27 sie 2002, 11:00
Lokalizacja: Somewhere Over The Rainbow

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: Bitterman » 27 lis 2004, 23:28

ja to wiem ale to miała być oficjalna wersja a nie RTM o takowe info pokazuje się na WinUpdate



Załączniki
rtm.jpg
Awatar użytkownika
Bitterman
Administrator
 
Posty: 6218
Rejestracja: 18 wrz 2003, 13:00
Lokalizacja: Hotel Zacisze

Postautor: cin » 28 lis 2004, 9:38

No dziwne... Ja mam ta sama wersje, co wy. Oczywiscie sciagana pelna dystrybucja z M$, integracja z plyta instalacyjna. Nie bede sciagac 260 MB znowu, zeby sie przekonac, ze mam to samo. Zreszta einstein-malysz sciagal miesiac temu i tez ma to samo. Wg M$ na podanym w WU linku support do poprzednich wersji Service Packow jest prowadzony przez 12 miesiecy od premiery. Czyli z pol roku powinni jeszcze tego RTM co najmniej wspierac? (w zasadzie tak do wakacji co najmniej...).



Awatar użytkownika
cin
Junior Member
 
Posty: 2583
Rejestracja: 30 sie 2002, 13:00

Postautor: sztosz » 08 sty 2005, 12:37

Ja ściągałem niecały tydzień temu i też mi sie pojawia ten "RTM", wszelkie Everest, Sandry itp, też "mówią" że nie mam najnowszej wersji.



You never give you your money, you only give me your funny paper, and in the middle of investigation your break down...
Awatar użytkownika
sztosz
Administrator
 
Posty: 3234
Rejestracja: 19 lip 2004, 13:00
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: vacu » 08 sty 2005, 13:20

sztosz pisze:Ja ściągałem niecały tydzień temu i też mi sie pojawia ten "RTM", wszelkie Everest, Sandry itp, też "mówią" że nie mam najnowszej wersji.
Ja mam dokładnie tak samo. Ale co ciekawe - każdy ze znajomych, którzy instalują SP2 na stary system mają jakieś problemy. Ja nie mogę instalować z płyty ['niebootowalny' GF :lol: ] więc tak wąśnie zainstalowałem i problemów brak :shock: No może tylko kursor myszy mi 'podróżuje' ale to żaden problem.



Obrazek
Awatar użytkownika
vacu
Junior Member
 
Posty: 2365
Rejestracja: 21 sty 2004, 14:00
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza (Zagłębie Dąbrowskie)

Postautor: Frank Holman » 13 sty 2005, 23:26

ja tam w ogóle nie wiem o co Wam chodzi

tekst, który pokazał się Bittermanowi jest w języku, którego M$ nie rozumie, więc jego wiarygodność jest dla mnie równa 0 (ZERO)*

jak napisał netvalker RTM znaczy co znaczy i na samą logikę wychodzi, iż jest to ostateczna wersja softu przeznaczona "do tłoczenia" na CDeki, w przeciwieństwie do wcześniejszych "release candidates"

* bardziej może tu chodzić o to, że nie będzie już działać autoupdate w Windzie bez SP2



\
Awatar użytkownika
Frank Holman
Junior Member
 
Posty: 8588
Rejestracja: 10 lut 2004, 14:00

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sterowniki, aktualizacje i dodatki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
cron