SP2pl - już dostępny.

Problemy ze sterownikami oraz zagadnienia związane z dodatkami i aktualizacjami.

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: Screw » 27 lis 2004, 16:13

:shock: :roll: Przepraszam i dzieki :wink:



Awatar użytkownika
Screw
Junior Member
 
Posty: 47
Rejestracja: 27 gru 2002, 15:12

Postautor: bodek » 27 lis 2004, 16:17

Rzeczywiście nie ma nic o otwieraniu folderów, pomyliłem z usuwaniem avi'ków, może coś korzysta z zawartości tego folderu.



Awatar użytkownika
bodek
 
Posty: 1940
Rejestracja: 02 mar 2003, 14:00
Lokalizacja: Police

Postautor: einstein-malysz » 27 lis 2004, 16:22

Prawdopodobnie masz jakiś program do obsługi filmów, który jest niekompatybilny z SP2. Lista niekompatybilnych programów
Kiedy masz ten zwis komputera, sprawdź, co masz uruchomione, co Ci pożera najwięcej pamięci (zasobów systemowych) i mocy procesora. Bowiem może to być klucz do rozwiązania zagadki.



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Postautor: netvalker » 27 lis 2004, 16:43

Winę za ten stan rzeczy ponosi systemowa biblioteka która próbuje podejrzeć nie dokońca pobrany filmik i stworzyć jego miniaturę. Należy wyrejestrować tę bibliotekę, przeszukaj na forum bo podobne tematy już były. Lub skorzystaj z programiku który umieściłem w załączniku.



Załączniki
winxpavifix.zip
(101.77 KiB) Pobrany 524 razy
Awatar użytkownika
netvalker
Administrator
 
Posty: 2445
Rejestracja: 27 sie 2002, 11:00
Lokalizacja: Somewhere Over The Rainbow

Postautor: SiwyBoy » 27 lis 2004, 17:07

Instalowałem już Service Pack 2 grubo ponad miesiąc temu pewnemu kumplowi. Ale z góry muszę zaznaczyć że on nie ma neta. Jakoś wyszystko przebiegło bez żadnych kąplikacji (dysk było wcześniej formatowany i instalowane 2 windowsy). Narazie się nie skarżył na kłopoty z grami i programami więc może jak będe robił foramcik w grudniu to go zainstaluje. :wink:



Awatar użytkownika
SiwyBoy
Junior Member
 
Posty: 16
Rejestracja: 12 lis 2004, 21:04
Lokalizacja: Bykowina

Postautor: einstein-malysz » 27 lis 2004, 20:02

einstein-malysz pisze:Kiedy masz ten zwis komputera, sprawdź, co masz uruchomione, co Ci pożera najwięcej pamięci (zasobów systemowych) i mocy procesora.

netvalker pisze:Winę za ten stan rzeczy ponosi systemowa biblioteka która próbuje podejrzeć nie dokońca pobrany filmik i stworzyć jego miniaturę


Też tak myślałem netvalker, dlatego też zadałem takie pytanie. W zaistniałej sytuacji plik explorer.exe rozrasta się nawet do kilkuset Mega i pożera trochę więcej zasobów procesora niż zwykle.



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: Screw » 27 lis 2004, 20:07

Po pierwsze wielkie dzieki za pomoc.
Zastosowalem sie do rad i tak:
1) Programik netvalker'a pomogl z tego co widze w 100%
2) W czasie zwisu IE mial masakryczne zajmowanie, czyli wszystko sie zgadza.

Serdeczne dzieki jeszcze raz za pomoc :wink:



Awatar użytkownika
Screw
Junior Member
 
Posty: 47
Rejestracja: 27 gru 2002, 15:12

Postautor: netvalker » 27 lis 2004, 20:41

:mrgreen:
Do Usług!



Awatar użytkownika
netvalker
Administrator
 
Posty: 2445
Rejestracja: 27 sie 2002, 11:00
Lokalizacja: Somewhere Over The Rainbow

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: einstein-malysz » 27 lis 2004, 21:43

Screw pisze:2) W czasie zwisu IE mial masakryczne zajmowanie, czyli wszystko sie zgadza.


Na pewno nie IE, bo IE to Internet Explorer, a ja mówiłem o samym Explorezrz. IE to przeglądarka, a explorer to podstawowy program odpowiedzialny za funkcjonowanie OS-u.

Ale zawsze do usług. Pozdrawiam



Tylko śmierci możesz być pewien.

| Intel Pentium 4 3.0GHz 512 cache, Northwood | Abit AI7 | 2x 512MB DDRAM 400 MHz Kingston CL3 | Gigabyte GeForce 6600GT (AGPx8) | NEC ND 4550 | Seagate 160GB SATA |
Awatar użytkownika
einstein-malysz
 
Posty: 2431
Rejestracja: 31 sie 2004, 13:00

Re: SP2pl - już dostępny.

Postautor: Screw » 27 lis 2004, 22:32

Przejezyczenie ofc, pisalem o Explorer.exe :D

Ale problem jest taki ze TO wcale nie zniknelo do konca ...
Czesc plikow juz nie powoduje zwiechy ale inne tak o_O
( np teraz powoduja je zdjecia z cyfrowki.Okolicznosci te same )

Jakies pomysly? (tylko explorer ma 23 a nie tyle.)
Obrazek



Awatar użytkownika
Screw
Junior Member
 
Posty: 47
Rejestracja: 27 gru 2002, 15:12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sterowniki, aktualizacje i dodatki

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
cron