View Full Version : [propozycja] forum - wydłużyć listy ostatnie/popularne
Frank Holman
12-03-05, 19:04
no więc moja propozycja jest taka, aby listy ostatnich i najpopularniejszych tematów na forum [str. główna]
wydłużyć do 10
5 to trochę mało zwłaszcza dla "ostatnich"
ale i ranking fajnie i ciekawie by było poznać co jest dalej
Urzednicy musza trzymac sie razem jestem za :lol: :wink: :lol: :wink:
einstein-malysz
12-03-05, 20:41
Też jestem za, szczególnie ostatnich 10 tematów.
Witam,
jak urzędnicy, to ja też :!:
A ja jestem przeciw. Mi wogóle sie nie podoba to. Prawie wogole na to nie patrze i tylkomiejsce zabiera. A że czasami przegladam to dorum w 480x600 to masakra. Jeżeli musi byc to niech pozostanie takie jakie jest.
hm... jak dla mnie, to lista ostatnich tematów powinna być dłuższa, gdyż przedewszystkim z niej wiem jaki temat był ostatnio poruszany, itp. można by coś takiego wprowadzić na okres próbny. ale moim zdaniem bedzie to dziwnie wyglądać... estetyka zostanie zburzona, choć było by tio faktycznie przydatne. pozdrawiam!
ja też nie lubię tego elementu, jeśli przedłużanie, to z przesunięciem go na dół chyba...? ale i tak wszystko zależy od Miśka
pozdrawiam
Frank Holman
13-03-05, 09:52
jeśli przedłużanie, to z przesunięciem go na dół chyba...?
a gdzie niby miało by być - w bok :twisted: :?: [co Wy znowu znajdujecie problemy, których nie ma :mrgreen: ]
A ja mam inną propozycję. Otóż można by połączyć obie części popularnych tematów, a wolne miejsce wykożystać na Ostatnie tematy. Zauważcie, że z dziesięcu wylistowanych tematóe dwa się dublują. Błędy na stronie są raczej rzadkością, a i temat "I co dalej" jak sądzę jest nie jest akurat najważniejszy dla ludzi odwiedzających forum pierwszy raz ( starzy bywalcy znają go doskonale). Tak więc cztery tamaty z dziesięciu mogą śmiało wypaść. Wystarczy więc dodać jedną linijkę i mamy Popularne tematy w jednym rzędzie, a nowe tematy w tabelkach. Co Wy na to?
Frank Holman
13-03-05, 10:13
no wiec ja cały czas wracam, że moja wstepna propozycja to jest roboty na 2 sekundy - zamienić 5 na 10 [dla wyglądu strony żadnen wpływ - wydłuży się "w dół" o 4 cm]
a wszystkie Wasze pomysły to straszne komplikacje - szczególnie ta z usuwaniem zdublowanych tematów
Może i faktycznie szybciej ale ... No właśnie czy zależy tylko na szybkości? Przecież to nie tylko o szybkość chodzi ale i wykorzystanie istniejącego miejsca. Powiedz po co są potrzebne dwie tabele i w obu powtarzające się tematy. Przecież wystarczy jedna pt. popularne tematy. Fakt wymaga to przebudowy ale sam powiedz co takiego cennego (oprócz poprawienia humoru) ma w sobie tabela "Popularne tematy (odpowiedzi)" i czy nie można tego miejsca lepiej wykorzystać?. Moim zdaniem strona główna forum powinna być jak najlepiej opracowana bo to wizytówka. Więc ile trzeba pracy włożyć jest sprawą wtórną w tym wypadku.
A ja sie znowu pytam. Po co to komu? Od ostatnich tematów jest link nazywa sie chyba:
a) Zobacz posty od ostatniej wizyty
b) Zobacz swoje posty
c) Zobacz posty bez odpowiedzi
Prawda?
Frank Holman
13-03-05, 15:12
bez komenatarza - żadna z tych opcji nie pokaże ostatnich tematów
Ja bym był za ale wtedy, gdyby przesunąć tabelkę na dolną część strony [jakby 'pod' forum]. Kto będzie chciał to sobie i tak przewinie a przynajmniej nie będzie nas witać tabelka na całą stronę.
Frank Holman
13-03-05, 16:20
o i mamy fajny kompromis :D
teraz to już nasz wydawca nie ma wyjścia i musi uwzględnić propozycję :mrgreen:
ogólny pomysł Franka dobry. jednak ja jestem za pomysłem wykonania kornika.
Albo nadal na górze, ale lista rozwijana.
o właśnie :idea: :!: zostanie tak jak jeste teraz, a Ci co będą chcieli to sobie tą listę rozwią :D very good idea bodziu :wink:
vacu ma rację. Jestem za takim rozwiązaniem 8)
einstein-malysz
13-03-05, 21:50
Żaden z pomysłów kompromisowych mi się nie podoba. Niech już pozostanie na górze, 10 pozycji, jeno domyślnie mniejszą czcionką. Czy ja znów zacznę krakać mówiąc, że i tak tym razem nic się nie zmieni :?: Że każdy z inną koncepcją rozwieje szanse na konsensus z prawdziwego zdarzenia :?: Bom jam tu jest nie od dziś i już nie raz czytałem burzliwe dyskusje na temat ulepszenia czegoś na forum, które prawie zawsze kończyły się fiaskiem.
Przesuńcie(przesuńmy) lepiej na dół albo jako osobna podstronę z linkiem na stronie. Albo przesiadka na IPB co prawda nie ma ma tam od razu tego no ale.. czemu nie?
Przeniesiono na dół i rozwinięto :)
Frank Holman
21-03-05, 17:20
super :D THX za akceptację pomysłów :)
Przeniesiono na dół i rozwinięto :)To jest qrde admin :!: :) Pojawi się na chwilę, szast prast i gotowe :) :wink:
Tylko chwalić, nie vacu :?: :D
einstein-malysz
22-03-05, 07:21
Tylko chwalić, nie vacu :?: :D
Chwalić, ale nie przechwalić.
Czy ja znów zacznę krakać mówiąc, że i tak tym razem nic się nie zmieni :?:
No i na szczęście się nie sprawdziło.
Trochę to dziwnie wygląda (te listy na dole, a nie na górze), ale to kwestia przyzwyczajenia.
Qurde tak sprawnie to Misiek zrobił że nawet nie zauważyłem. Podoba mi sie bo nie muszę ogladać. :D
dobrze jest, ale jak einstein-malysz trochę dziwnie to wygląda... przynajmniej narazie :wink:
cleric_of_lolth
23-03-05, 08:33
Trzeba się przyzwyczaić - ja także jak einstein-malysz nie jestem zbytnio za takim rozwiązaniem. Ale skoro większość akceptuje ten pomsł i nawet nasz Site Admin to akceptuje to ja także to akceptuję.
vBulletin Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.