View Full Version : Uplook Jak obejsc???
Program do audytu oprogramowania i kontroli czasu pracy, adresowany przede wszystkim do osób z kierownictwa firm. Czy moze ktos wie jak obejsc taki program??
Pozdrawiam
Napisz co robi ten program .
Jesteś z kierownictwa firmy ??
U mnie informatycy robią raz na miesiąc/dwa spis oprogramowania na kompach . Jako że firma jest rozsiana na kilkadziesiąt placówek po Polsce to wysyłają jakiś exe-program którego wyniki należy im przesłać.
Odinstalowuje się wtedy hamsko wszytskie "podejrzane" progsy na 20-30 minut , robi teścik sprawdzający i heyah wszystkie instalki od nowa .
:D
Frank Holman
03-06-04, 22:32
jak zwykle do wszystkich "nadadministratorów" - zajmijcie się zarabianiem kasy i przestancie traktować ludzi, jak swoją własność
a jak praca kogoś konkretnrgo wam się nie podoba, to wezwijcie go do swojego gabinetu i powiedzcie szczerze, co wam leży na sercu
Nie nie jestem z kierownictwa :)
tu http://www.uplook.net/ jest wszystko opisane na temat tego programu jest strasznie wredny
kontroluje wszystko
Dolaczam krotki opis co on potrafi z pliku pomocy tego programu
Poza standardowymi funkcjami, uplook z modułem statlook umożliwia szczegółowe monitorowanie pracy poszczególnych komputerów w sieci.
Monitorowanie procesów (aplikacji) uruchomionych na komputerze użytkownika z możliwością zamknięcia dowolnego z nich.
Podgląd ekranu użytkownika z możliwością cyklicznego odświeżania.
Zdalne uruchamianie na komputerze użytkownika programów lub otwieranie dokumentów (także witryn internetowych).
Przegląd zawartości dysków użytkownika z możliwością przeglądu, kopiowania oraz usuwania plików.
Przegląd odwiedzanych witryn internetowych, dokumentów, ostatnio używanych plików z możliwością kopiowania oraz usuwania.
Możliwość kopiowania plików do dowolnie wybranego folderu na dysku użytkownika.
Bogaty zestaw statystyk (mogą być tworzone dla pojedynczego dnia, miesiąca, roku lub dowolnie wybranego przedziału czasu):
pełna historia logowań na komputerze użytkownika (tabela);
pełna historia uruchamianych aplikacji z określeniem stopnia ich wykorzystania (tabela);
historia aktywnych (pierwszoplanowych) aplikacji (tabela);
historia przerw w pracy (tabela);
wykres kołowy stopnia wykorzystania komputera przez użytkownika;
wykres kołowy stopnia wykorzystania przez użytkownika wybranej aplikacji;
wykres słupkowy aktywności komputera w czasie;
wykres słupkowy aktywności dowolnej aplikacji w czasie;
wykres kołowy najczęściej wykorzystywanych aplikacji;
wykres kołowy wykorzystania komputerów przez poszczególnych jego użytkowników (jeżeli komputer jest wykorzystywany przez więcej niż jednego użytkownika);
Pozdrawiam
Moze cos wspolnymi silami da sie zrobic :)
Wielki Brat Czuwa
Ale gowno...
Jakby u nas takie cos mialo dzialac, to dziekuje. Kiedy jest duzo pracy, to ok, ale jak akurat kilka/nascie minut mozna sobie odetchnac to kto mi abroni kilku newsow na onecie poczytac? Bez przesady... A jak ktos ma tak malo r0boty, ze pol dnia sie moze obijac, to juz chyba wina jego kierownictwa, ze nie potrafia przydzielic mu roboty.
Wyrazy współczucia Moro .
Program zaiście wredny.
Zabierz admina na gorzałkę, może zdradzi ci jak się tego pozbyć. ;)
Heh, naprawiałem ostatnio problemy z siecią w kafejce. Właściciel korzystał z programiku do zarządzania kompami w kafejce, monitorującego (choć nie aż w takim stopniu) kompy uzytkowników. Okazało się jednak, że wystarczy ctrl+alt+del, i wywalić ów programik z menagera zadań żeby się go pozbyć... podejrzewam jednak, że ów Uplook nie pozwoli sobie na to :P
Nawet jak pozowoli i sie uda, to napewno system centralny odnotuje brak danych z kompa X i do pokoju zaraz wpadnie brygada specjalna...
On dziala na bazie rejestru w procesach go nawet nie widac jest w dodaj usun programy ale tak jak slusznie myslicie nie moge go odinstalowac trzeba by jakas wartosc do rejestru dodac zeby serwer widzial moj komputer a program uplok nie wykrywal wchodzenia na strony HTMLczy jakos tak. Naprawde niewiem jak to zrobic a jest to wku>>>>>>ce
A taki jeden myk mi przyszedł do głowy --> ten Uplook pewnie monitoruje jaka aplikacja jest odpalona nie? No to na przykład jeśli w pracy głównie korzystasz dajmy na to z Worda to zmień nazwę c:\Program files\Internet Explorer\iesplore.exe na np. winword.exe i odpalaj z tego zmienionego pliku. Jak ja taki myk zrobiłem to w procesach było, że działa winword.exe. Może on w takim przypadku nie będzie monitorował co otwierasz :?
Jest to pewna metoda, Vacu, ale chyba na niewiele się zda...
Jedno jest pewne, Moro: nawet jeśli udałoby Ci sie usunąć cholerstwo, administrator szybko się zorientuje. Najlepiej byłoby, gdybys kupił se laptopa, przyniósł do roboty, podłączył do sieci i wszelkie "pozaobowiązkowe" operacje wykonywał na nim :P
Jest to pewna metoda, Vacu, ale chyba na niewiele się zda...
Jedno jest pewne, Moro: nawet jeśli udałoby Ci sie usunąć cholerstwo, administrator szybko się zorientuje. Najlepiej byłoby, gdybys kupił se laptopa, przyniósł do roboty, podłączył do sieci i wszelkie "pozaobowiązkowe" operacje wykonywał na nim :P
No tak- niedoczytałem. Teraz wiadomo czemu ten "badziew" kosztuje 1800pln. Oj- Moro- nic tylko współczuć.
vacu :lol: :lol: :lol: .
Pozdrawiam.
szunaj- pozdrawiam i ja Ciebie :mrgreen:
pees: ale taka niestety jest prawda, że to ja bardziej dbam o bezpieczeństwo (wiadomo- nie będę przecież kopał dołków pod sobą) niż niektórzy "Admini".
vBulletin Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.