View Full Version : [-] Zone Alarm Pro ???
Wszystko było ok aż tu ostatnio mam alerty że zostałzablokowany dostęp do mojego kompa z sieci lokalnej przez protokół UDP.Przez długi czas nic takiego nie miałem czemu nagle zaczęły się dziać takie rzeczy.Nie sądzę żeby robił ktoś to celowo bo jest to z adresu IP kumpla a on nawet Windowsa nie potrfi sobie sam zainstalować.Jakieś pomysły ???
Zainstaluj sobie Kerio Personall Firewall - dobry, darmowy. Ponadto dzięki temu skontrolujesz Zone'a.
Ja mam trzy pomysły 8) :
- może ma jakiego trojana, wirusa, itp.
- może Windowsa nie umie zainstalować, ale program z netu ściągnąć chyba umie - bzdurna jest opinia, że większość włamań dokonują ludzie znający się na tym, w większości przypadków są to małolaty bawiące się programami ściągniętymi z netu,
- może on nic takiego nie robi, często niektóre gry wysyłają pełna głupot w celu znalezienia np. serwera do gry na lanie.
zainstaluj innego firewalla...dp pewnego czsu byłem zadowolony, ale potem stwierdziłem, że muli komputer...ładnie wygląda..nic poza tym...
:shock:
Cze
ostatnio czytałem że zonealarm generuje sporo fałszywych komunikatów i może to jest właśnie jeden z nich ?
powodzonka
vBulletin Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.