PDA

View Full Version : "select driver to be installed "

Leon_Zaowodowiec
07-08-09, 17:04
Podczas instalacji Windows 7 dostaje taki komunikat "select driver to be installed ".
Nie mam pojecia o co chodzi.
Wersja windowsa "windows 7 ultimate rc x64".
Procesor AMD 3000 64 bit
Dysk SEAGEATE ST3320620AS.
Płyta Asus A8n5x

piotrino1
07-08-09, 19:24
Podczas instalacji Windows 7 dostaje taki komunikat "select driver to be installed ".

Płyta Asus A8n5x

Widocznie "pyta" ci się o sterowniki do dysku Sata.....Musisz je na początku instalacji "podać"...

Leon_Zaowodowiec
07-08-09, 20:08
Dziwne, nowy windows i sterownikow niema ?
Pozatym on dysk widzi, bo moge podac lokalizacja skad maja zostac wgrane i sa tam miedzy innnymi partycje dysku.

piotrino1
07-08-09, 20:17
Dziwne, nowy windows i sterownikow niema ?
Pozatym on dysk widzi, bo moge podac lokalizacja skad maja zostac wgrane i sa tam miedzy innnymi partycje dysku.
Dysk może widzieć., ale systemu nie zainstalujesz bez sterowników sata do swojego dysku...Musisz wskazac mu lokalizację tych "sterów", choć jak masz w biosie opcję na "IDE" to ustaw na to, i wtedy bez instalacji sterowników sata instalujesz system....

T-1000
07-08-09, 21:23
Wątpię, żeby chodziło o sterowniki sata, nawet Vista ich nie potrzebuje, po prostu się instaluje...

Leon, a pojawia się coś innego oprócz "select driver to be installed" ? Nie ma czegoś do wybrania?

piotrino1
07-08-09, 21:31
Wątpię, żeby chodziło o sterowniki sata, nawet Vista ich nie potrzebuje, po prostu się instaluje...

nie wiem jak to jest w win7, ale opierałem na na xp, gdzie trzeba instalować stery sata w trakcie instalacji jesli dysk dysk jest "sata".:), i przy okazji znalazłem podobny problem z tym komunikatem na google, ale tam własnie chodziło o stery do dysku..I tym się kierowałem, choć może tu chodzi o coś innego.....

Leon_Zaowodowiec
10-08-09, 09:50
Niestety nie ma nic do wybrania, ewnetulanie moge podac lokalizacja skad maja zostac zaistalowane sterowniki.
Moze mi ktos pomoc znalsc sterowniki do sata ?
Na stronie asusa nic niewidze.
Płyta: Asus A8N5X,
Dysk: SEAGATE ST3320620AS.
Windows 7 64bit

Krizz
10-08-09, 19:25
Z tego co piszą na forum technetu M$u, wina może byc uszkodzony plik ISO z Win7. Jeżeli ISO uległo uszkodzeniu akurat w miejscu gdzie znajdowal się w nim jakis plik ze sterownikiem do urzadzenia, które masz w kompie, nie mogąc go odczytac z płyty instalacyjnej będzie prosil o... właśnie wskazanie miejsca, gdzie znajduje sie sterownik. Spróbuj pobrac ISO ponownie i ponownie je wypalić, najlepiej z w miarę rozsądna prędkością.

Leon_Zaowodowiec
11-08-09, 09:04
Pobierałem dwie wersje x64 i x86 i ciągle ten sam komunikat
http://images38.fotosik.pl/174/4761ff4da9e67908m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4761ff4da9e67908)

Instalacja z USB ten samproblem.

Frank Holman
11-08-09, 16:07
czy mi sie zdaje czy win7 to ciagle praktycznie beta i moze nie dzialac poprawnie z niektorymi konfiguracjami sprzetowymi ?

ps. jesli sie myle to bylaby to pierwsza windoza ktora uzyskala realny status stabilnej przed SP1 do niej ;P

Leon_Zaowodowiec
11-08-09, 19:56
Na komputerze kumpla ten sam problem.
Jakis bubel wypsucili.

Leon_Zaowodowiec
15-08-09, 13:02
Problem dotyczyl błędnego pliku, pobrałem jeszcze raaz ten sam plik przez inne łącze internetowe i instalka ruszyla bez problemu.