PDA

View Full Version : Dziwne zachowanie Visty

aymar
10-03-07, 20:47
Witam
Dziwi mnie ten system czy on rzezcywiscie taki stabilny? Bo w tej chwili to jest jakas lipa.

1. Sciagnalem program Acrobat Reader dla Visty, instaluje i trach wyskakuje komunikat FOLDER TEMP ZNAJUDUJE SIE NA DYSKU KTORY JEST PELNY LUB NIEDOSTEPNY. ZWOLNIJ MIEJSCE LUB SPRAWDZ CZY MASZ PRAWO DO TEGO DYSKU
2. CO jakis czas usuwa mi sie moj uzytkownik z gg tzn. moja siostra ma swoj nick a mojego niema czemu?

3. Nie moge dostac sie w IE do mojego e-konta bankowego a we firefoxie moge. Czemu?

zx
10-03-07, 21:04
Ad. 1. Acrobat ma głupią (IMO) instalkę - najpierw się 'optymalizuje'. Sprawdź czy podczas tego (w momencie w którym pojawia się błąd) w TEMP nie masz rozpakowanej instalki - jeśli tak, przenieś w jakieś inne miejsce i odpal stamtąd.

Ad. 2. Coś jest w Viście z wywalaniem danych z katalogu profilu. U mnie co jakiś czas znikają skróty zapisane w menu start (na razie nie doszedłem w jakich okolicznościach i dla czego). GG podobno pod Vistą wariuje - może dlatego.

3. Bo IE jest całkowicie nieprzewidywalny? :D

kornik
10-03-07, 21:05
1. Sprawdź czy komunikat nie jest prawdziwy (ilość wolnego miejsca) oraz ewentualnie sprawdź uprawnienia do dysku
3. Nie mogę teraz sprawdzić, bo mam lapka w naprawie, a na pececie mam IE6 ale o ile dobrze pamiętam to musisz w ustawieniach pogrzebać. IE7 ma domyślnie poblokowane wiele rzeczy. A tak szczerze mówiąc to jakoś nie ufam liskowi w temacie banku. Do tego tylko Opera.

cin
10-03-07, 21:54
Z GG pod Vista to mam tak samo - kasuje caky profil! Zainstalowalem wersje 7.5.0 buil 2158 i ta nie kasuje profllu, ale czasem kasuje ustawienia profilu - musze wpisac od nowa numer GG i skorygowac ustawienia podstawowe, ktrore sie resetuja. To raczej wina GG pod Vista a nie samej Vusty, ktora dziala stabilnie.