View Full Version : Forum przemyślenia nerwy, propozycja, prośba o wsparcie
Witam w związku z tym że denerwuje mnie już nieziemsko zachowanie phpbb i ich ekipy która co 2-3 tygodnie pisze o krytycznych dziurach postanowiłem zarzucić pomysł zbiórki na forum vbulletin
Vbulletin to chyba jeden z najlepszych skryptów do forum tyle, że płatny.
Moje finanse na win-os są już na wyczerpaniu więc pierwszy raz pisze do was użytkownicy o pomoc w zbiórce albo na roczna licencje vbulletin - 85 albo na własnościową 160 $ w pierwszym przypadku to około 300 zł więc wcale nie tak dużo wystarczy np. 30 wpłat po 10 zł. ( wpłacajcie ile możecie )
Jeśli zechcecie pomóc to prosze was o wpłate poprzez PayU
https://www.payu.pl/send.php ( wybieramy inna i podajemy opis wsparcie winos vbulletin )
na adres : misiu@win-os.pl
Jeśli uwarzacie ten pomysł za bez sens po prostu napiszcie, jednak licze na waszą pomoc ponieważ chciałbym aby win-os i forum win-os stało sie największym polskim forum o tematyce windowsowej.
ZEBRANO : 530 zł
Kojani : 150 zł ( WIELKIE PODZIĘKOWANIA OD CAŁEJ EKIPY WIN-OS !!! )
mummle : 50 zł
Doggydog : 30 zł
Misiek : 30 zł
Marcin G: 30 zł
CYSORZ : 30 zł
Frank Holman: 30 zł
kornik: 30 zł
Netvalker : 29,99 zł
jaho : 22,11 zł
cin : 20 zł
Marcin P: 17,90 zł
Jacek : 10 zł
FrankoHolik: 10 zł
VACU:10 zł
bodek : 10 zł
Futura : 10 zł
LUK47: 10 zł
29.07 Jeszcze troch i będzie kasa na wykup skryptu na własność
A czy może być zwykły przekaz pocztowy?
Wiem, że jestem staroświecki, ale nie przeprowadzam żadnych transakcji przez internet...
FrankoHolik
20-07-05, 17:08
Chętnie pomogę. Prosiłbym tylko o jakiś nr rachunku bankowego.
Jasne nie ma sprawy juz daje. Przekaz pocztowy na adres podany w PW
FrankoHolik numer konta na pw
Tez poprosze numer konta. Przemysle to.
Przemyślałem i swoje zrobiłem.........
@Misiek
A może by w jakiś sposób wyróżniać wpłacających [jeżeli wyrażają na to zgodę]?
Coś jak tu:
http://4programmers.net/news.php?id=22
Jasne nie ma sprawy juz daje. Przekaz pocztowy na adres podany w PW
FrankoHolik numer konta na pw
Misiek poproszę o numer na PW jak można
Poproszę również o numerek konta na PW.
Frank Holman
23-07-05, 12:02
Me too 8)
ooo nasz prawnik z urlopu wrócił witamy. witamy.
Misiu... PW z nr konta poproszę :)
No, no: odzew jak się patrzy! - ponad 5,5 tysiąca zarejestrowanych userów, kilkuset co najmniej aktywnych i... odzew co sześćsetnego :shock:. Chociaż jestem tutaj od niedawna i użytkowników znam (że tak napiszę) "po łebkach" - to nie sądziłem, że te głupie 10 złotych to aż taki problem...
Wstyd!
Tak, tylko nie każdy ma możliwość wysłania pieniędzy. W moim wypadku przekaz odpada (za dużo by tłumaczyć), a póki nie udam się do banku i nie założe konta to nie mam jak wysłać.
W każdym bądź razie jak tylko konto założe nieomieszkam wysłać pieniędzy.
No, no: odzew jak się patrzy! - ponad 5,5 tysiąca zarejestrowanych userów, kilkuset co najmniej aktywnych i... odzew co sześćsetnego :shock:. Chociaż jestem tutaj od niedawna i użytkowników znam (że tak napiszę) "po łebkach" - to nie sądziłem, że te głupie 10 złotych to aż taki problem...
Wstyd!
Tutaj się z tobą zgadzam masz całkowita rację trochę jest dla mnie to przykre 10 zł to nie jest aż tak duży pieniadz raptem 4 piwa :oops: moża je sobie raz darować
jeżeli zbiórka będzie trwała jeszcze we wrześniu obiecuję, że te 10zł dam. jednak teraz poprostu nie mogę :oops:
zx w kazdym banku wplacisz na konto do mnie jak chcesz podam ci numer na pw
Misiek - jasne - podaj, jak tylko będzie możliwość to wpłacę.
Misiek, prosze ponownie o numer konta, bo ciagle nie mam.
einstein-malysz
31-07-05, 16:53
Mi też podeślij na PW nr. rachunku. Ale wpłacę dopiero po 15 sierpnia, bo jestem przelotem przed komputerem pomiędzy jednym a drugim wyjazdem
(jedno popołudnie i całe na forum spędzę...)
Noo panie i panowie - płacić płacić, chociaż po dychu :wink: .
Frank Holman
03-08-05, 06:03
lista jest nieaktualna :!:
ja wpłaciłem już dawno; pewnie inni także :mrgreen:
Cóż... jeszcze nie, ale już na dniach...
Czyli brakuje nam ciagle jeszcze ok. 100 PLN.
Moge doslac jeszcze troszke, ale napewno nie az tyle. Kto w koncu jeszcze planuje kiedy i ile wplacic?
Jakby co to jest na roczną i jeszcze zostanie na następny rok...
cleric_of_lolth
09-08-05, 11:20
misiek - jak możesz to i mi przeslij numerek. 10 zł to nie jest dużo, jeden nr KS Ekspert będę w tył ale to nic. Postaram się wpłacić jak najszybciej.
biorac pod uwage sredni kurs dolara i euro to kupujac w euro wyjdzie taniej
160$ = ~520zl a 121€ = ~488zl (chyba ze zle cos sprawdzilem)
jezeli bedzie taka potrzeba to jeszcze cosik moge dorzucic
edit
w funtach byloby jeszcze taniej 82₤ = ~477zl
cleric_of_lolth
09-08-05, 11:43
Ale ja chciałbym dodatkowo pogratulować Miśkowi, że widząc zagrożenia w bezpieczeństwie Win-OS, zdecydował się zmienić skrypt forum na VBulletin, mimo tego, że wiąże się to z kosztami. Brawo!
PS: Czy przy zmianie skryptu na VBulletin każdy będzie miał wyzerowaną liczbę postów?
PS: Czy przy zmianie skryptu na VBulletin każdy będzie miał wyzerowaną liczbę postów?
W sumie to... nawet by mi się to podobało ]:-]
cleric_of_lolth
09-08-05, 13:03
W sumie tak. Frank straci swoje kilka tysięcy postów. Choć raz będę z nim na jednym poziomie :mrgreen:
Ja tam jestem za kompletnym wyłączeniem liczników - bo niby po co to...
Juz kiedys o tym byla dyskusja, liczniki zostaly, a ich interpretacje (lub brak) pozostawmy kazdemu z uzytkownikow.
Skoro już robimy zrzutkę (po raz pierwszy zresztą - mam nadzieję, że nikt nie żałuje kilku wydanych groszy ;) ) to kupmy to na własność a co roku zrzucimy się na 30$ na przedłużenie licencji.
Jestem zaskoczony w kilku przypadkach co do wpłat. Nie ma tych, na które wydawałoby się można liczyć, są inne (tak, pojechałem po ambicji, ale niczego nie wymawiam). Ludziska... wpłacajcie choćby po 5 PLN - to tylko paczka fajek, dwa piwa* albo 1,2 l benzyny. Ziarnko do ziarnka i...
Tak naprawdę taka zrzutka powinna być już dawno... Aż dziw bierze, że Misiek wcześniej nie poprosił o wsparcie.
To jest jedno z dwóch, trzech miejsc w polskim necie jakie znam (o różnej tematyce), gdzie można uzyskać naprawdę konkretną pomoc. Po zylu Panie i Panowie, no już...
_______
* 4 paczki gumy balonowej dla niepełnoletnich ;)
Jestem z Wami od dawna (dwa lata?) i wiele razy już skorzystałam z rad tutaj udzielanych. Stała ekipa jak widzę nie zawiodła, jedynie krzykacze siedzą cicho (poza FH rzecz jasna - wybacz Franciszku tą drobną złośliwość ;)).
Brawa dla tych nielicznych!
Reszta wstydzić się, oj wstydzić !!!
prosze o nr. konta na pw.
pozdro...
Frank Holman
10-08-05, 06:47
moze niektórym wydaje się to przejście niepotrzebne :roll:
wspomnę tym tylko, że już wielokrotnie zostało podniesione, że vB jest bezpieczniejszy
weźcie pod uwagę, że np. forum naszej głównej konkurencji było już kilkakrotnie hackowane, a od jakiś kilku tygodni ich strona/domena praktycznie nie istnieje w sieci (częściej jej nie ma niż jest; ichnie forum nie funkcjonuje od daawien dawna; niby to wszystko problemy z hostingiem)
weźcie to wszystko pod uwagę, gdyż jeśli sami o siebie nie zadbamy zawczasu, też może czekać nas ewaporacja :cry:
Przegapiłem ten temat :x .
Także proszę o numer na PW :wink:
W sumie to... nawet by mi się to podobało ]:-]
Mi by się tam podobało gdyby licznik się nie wyzerował, ale został ukryty. (można zobaczyć klikająć na profil)
Gadu-gadu a numeru jak nie miałem tak nie mam. Chyba, że mamy juz kasę na najbliższe 5 lat ;)
Może admini ciężko teraz pracują by zebrać fundusze.
Tymczasem zastępy chętnych czekają 8)
Przepraszam byłem na wyjeździe, numer konta już został wysłany do zainteresowanych osób
Misiek mam pytanie ile dokładnie brakuje zł do wykupienia vB na własność ? (wiadomo kurs $ się zmienia ale poprostu chciałbym wiedzieć)
.
{...}na roczna licencje vbulletin - 85 albo na własnościową 160 $ w pierwszym przypadku to około 300 zł {...}
1$ na dzien dzisiejszy to 3,27 x 160 = 523,2 zł
523,2-419,99=103,21 :P
Aby bylo jasne. Na forum bywam rzadko lub wogole poniewaz zajety jestem masowym poborem z serverka ktory kiedys chcialem z Wami zalozyc. Nie wyszlo zrobilo sie gdzie indziej. Co chodzi natomiast o szate graficzna tego co teraz jest to jest ona jak dla mnie tragiczna. Jakies niebieskie az mi sie zimno robi. Wiec na pewno tutaj Was nie popre. Bo zmieniac trzeba ale na lepsze a nie na gorsze. Wsparcie finansowe uzyskacie bo to obowiazek. Za dlugo juz z Wami tu siedze aby tak ani be ani me ani kukuryku(bahahaha). Prosze o nr konta na PW.
Obiecuję, że jak wpadnie mi troche grosza do kieszeni to też wspomogę. Poproszę nr na PW.
ominęło mnie to przez wakacje, nr już mam.
pzdr
einstein-malysz
27-08-05, 19:38
No cóż, też byłem na wakacjach, jednak w momencie ogłaszania zbiórki coś mi kazało na forum zajrzeć. Poparłem pomysł, poprosiłem o nr. konta przez PW, nie dostałem, ale jak będzie następna ogólnoforumowa zbiórka obiecuję się przyłączyć, bo coś mi tak głupio nie wpłacić za coś, co używam już roczek. Tu nie chodzi o pojawieniu się na liście darczyńców, ale ja to traktuję jako licencję na korzystanie z forum, które notabene jest bezpłatne.
Nawet tak krótkiej wiadomości nie przepuszcza, jak ta wyżej.
A teraz moja wiadomość, którą chciałem Ci podesłać na PW:
Słuchaj, ja już dwa razy próbowałem się zarejestrować na hattricku (wielbiciel polskiego liga menager) i dwa razy bez powodu usunęli moje konto i to przed przydzieleniem drużyny). Za pierwszym razem odpisałem im na maila na adres podany w mailu rejestracyjnym, ale lipa i mi nawet nie odpisali.
Ale zastanawiam się, czy przyczyną może być fakt, że ja się logowałem i w domu (jedno ip) i w pracy (inne ip).
Czy jest jakaś funkcja typu ip check, jak w ogame? Bo jak jest różne ip, to w ogame potrafią bana narzucić, a nawet konto usunąć, tak słyszałem podobno.
Witam po wakacjach.
Miśku - gratuluję pomysłu i oczywiście numerek na PW proszę. Jutro na pocztę pomykam. Sądzę, że to nie jest aż tak istotne czy już jest kasa na wykup vB. Jeśli nawet to cały nadmiar pójdzie na przedłużenie licencji i tyle.
Pozdrowionka
Informuje że zbiórka jeszcze się nie skończyła i dalej czekamy na waszą pomoc gdyż planujemy jeszcze rozbudować stylistyke forum, a po drugie jeszcze nie zebraliśmy pełnej kwoty na skrypt
Myślę że troche mało widoczna jest ta informacja , sam trafiłem tu dopiero po pewnym czasie i to raczej kierowany ciekawością co też Misiek chciał przemyśleć
Jeżeli można wpacać na MoneyBookers lub E-gold, to chętnie wpłacę z 20$ ;-)
I przeleciałem temat i nie widzę danych, do wpłacenia na konto banokowe...
vBulletin Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.